Premierul Dacian Ciolos, chemat in Parlament

Premierul Dacian Ciolos, chemat in Parlament

Dat fiind faptul ca una dintre prioritatile Guvernului este de a incepe pregatirea agendei Romaniei pentru presedintia Consiliului Uniunii Europene din 2019 si vrem sa ne pregatim la nivelul Guvernului, dar si sa organizam o discutie cu institutiile din Romania care vor fi implicate in acest proces, am sugerat sa continuam colaborarea intre Guvern si Parlament pe problematica europeana si din aceasta perspectiva", a mentionat prim-ministrul Ciolos.

acum 65 luni (8 Dec 2015)

Premierul Dacian Ciolos a participat la sedinta Comisiilor reunite pentru de afaceri europene, dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a delegat sa participe la Consiliul European din 17-18 decembrie. El a precizat ca Romania isi mentine rezerva fata de un mecanism permanent de relocare a migrantilor, fiind nevoie de tratarea cauzelor migratiei. Comisia parlamentara a dat aviz favorbail mandatului lui Ciolos cu 28 de voturi "pentru", doua "impotriva" si o abtinere.

UPDATE ora 17.00 - Comisiile reunite pentru afaceri europene a dat aviz favorabil pentru mandatul cu care Dacian Ciolos va merge la Consiliul European de la Bruxelles cu 28 de voturi "pentru", doua "impotriva" si o abtinere. "A fost initiativa domnului presedinte, am primit o scrisoare prin care imi spunea ca ma deleaga sa particip la acest Consiliu European si la una dintre intalnirile saptamanale pe care le am cu dansul am si discutat despre acest lucru", a spus Ciolos la finalul discutiilor pe care le-a avut cu membrii Comisiilor parlamentare comune pentru afaceri europene. Dat fiind faptul ca una dintre prioritatile Guvernului este de a incepe pregatirea agendei Romaniei pentru presedintia Consiliului Uniunii Europene din 2019 si vrem sa ne pregatim la nivelul Guvernului, dar si sa organizam o discutie cu institutiile din Romania care vor fi implicate in acest proces, am sugerat sa continuam colaborarea intre Guvern si Parlament pe problematica europeana si din aceasta perspectiva", a mentionat prim-ministrul Ciolos. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro