Premierul britanic, Theresa May, isi uneste partidul atacand Rusia

Premierul britanic, Theresa May, isi uneste partidul atacand Rusia

Decizia sa, anuntata miercuri, de a expulza 23 de diplomati rusi din Regatul Unit si de a suspenda relatiile bilaterale "la nivel inalt" intre cele doua tari a primit, intre timp, o larga sustinere in clasa politica britanica, inclusiv din partea premierilor galez si scotian, care provin din opozitie, si i-a permis sa uneasca partidul.

acum 59 luni (17 Mar 2018)

In contextul in care se confrunta cu disensiuni dure in randul partidului in dosarul Brexitului, premierul britanic a reusit sa-si restaureze autoritatea, afisandu-si fermitatea fata de Moscova in dosarul otravirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal si fiicei acestuia Iulia, pe 4 martie, la Salisbury, in sud-vestul Angliei.

"Nu vom tolera niciodata amenintarea Guvernului rus la adresa vietii cetatenilor britanici sau straini pe teritoriul britanic", a declarat ea in fata a mii de activisti si alesi, care au aplaudat-o indelung. Decizia sa, anuntata miercuri, de a expulza 23 de diplomati rusi din Regatul Unit si de a suspenda relatiile bilaterale "la nivel inalt" intre cele doua tari a primit, intre timp, o larga sustinere in clasa politica britanica, inclusiv din partea premierilor galez si scotian, care provin din opozitie, si i-a permis sa uneasca partidul. "CONSENS" IN PARLAMENT "Am observat un consens in Camera Comunelor saptamana aceasta, pe masura ce deputatii, din toate partidele, s-au ridicat sa condamne actiunile Rusiei si sa sustina pozitia Guvernului", si-a exprimat ea satisfactia. Dupa ce Rusia a anuntat sambata expulzarea a 23 de diplomati britanici si inchiderea la Moscova a British Institute, organizatia care promoveaza cultura si limba engleza, ca raspuns la sanctiunile britanice, Theresa May a declarat ca Guvernul a "anticipat un raspuns de acest fel". "Acest act de agresiune rusa este antiteza insasi a valorilor liberale si democratice care definesc Regatul Unit", a declarat ea. Discursul sau a contrastat cu interventia catastrofala la precedentul congres al partidului, in octombrie, cand a fost cuprinsa de un acces de tuse interminabil, a fost intrerupta de un comediant care i-a intins un formular de concediere, in timp ce literele sloganului conservator scris pe zid in spatele ei s-au desprins una cate una. DIAGNOSTICATA DIABETICA Cu scopul de a pastra aceasta unitate si aceasta autoritate regasita, Theresa May s-a ferit sa abordeze... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro