Premierele stagiunii la Teatrul National Bucuresti. Spectacol dupa Ion Minulescu, la Sala Pictura, pe 16 ianuarie

Premierele stagiunii la Teatrul National Bucuresti. Spectacol dupa Ion Minulescu, la Sala Pictura, pe 16 ianuarie

Teatrul National "I.L.Caragiale" din Bucuresti va oferi publicului in 2015 - pe langa cele 35 de spectacole din repertoriul current - piese de actualitate si povesti nemuritoare citite in cheie contemporana, intalniri cu marea dramaturgie in viziuni de referinta, cu piesa romaneasca si cu spectacolul de autor. Spectacol de Dan Puric: "Insir-te margarite" Unul din cele mai asteptate momente este premiera ce va inaugura Sala MARE, complet refacuta in cadrul amplei actiuni de reabilitare si reconfigurare a Nationalului bucurestean: spectacolul cu "Insir-te margarite" de Victor Eftimiu, unul din cele mai frumoase basme ale romanilor, recitit scenic intr-o viziune moderna de Dan Puric, va putea fi vazut in curand la Sala MARE, cea mai spatioasa sala a teatrului, cu o scena ce dispune de posibilitati uimitoare.

acum 92 luni (11 Jan 2015)

Teatrul National "I.L.Caragiale" din Bucuresti va oferi publicului in 2015 - pe langa cele 35 de spectacole din repertoriul current - piese de actualitate si povesti nemuritoare citite in cheie contemporana, intalniri cu marea dramaturgie in viziuni de referinta, cu piesa romaneasca si cu spectacolul de autor.

Cel mai important dintre acestea este, fara indoiala, Festivalul International de Teatru NETA 2015 care se va desfasura sub acoperisul noului TNB intre 28 august si 6 septembrie 2015, cu titlul generic Fata in fata cu Balcanii: Teatrul-erou al timpului prezent.

Spectacol de Dan Puric: "Insir-te margarite"

Unul din cele mai asteptate momente este premiera ce va inaugura Sala MARE, complet refacuta in cadrul amplei actiuni de reabilitare si reconfigurare a Nationalului bucurestean: spectacolul cu "Insir-te margarite" de Victor Eftimiu, unul din cele mai frumoase basme ale romanilor, recitit scenic intr-o viziune moderna de Dan Puric, va putea fi vazut in curand la Sala MARE, cea mai spatioasa sala a teatrului, cu o scena ce dispune de posibilitati uimitoare.

Urmatoarea premiera de la aceasta sala ne va prilejui reintalnirea cu Shakespeare si "Visul unei nopti de vara", intr-o viziune menita de asemenea sa valorifice posibilitatile speciale ale scenei mari - cea a regizorului Petrica Ionescu.

Dabija monteaza "Recviem" de Matei Visniec

Pentru prima data cu o montare la Sala STUDIO, alta sala cu o scenotehnica speciala, regizorul Alexandru Dabija revine la TNB cu piesa "Recviem" de Matei Visniec, bine-cunoscut dramaturg roman care ne va dezvalui viziunea lui poetica asupra vietii si a mortii.

La Sala PICTURA, una din cele mai admirate sali nou aparute in geografia teatrului, regizorul Bobi Pricop va pune in scena "O intamplare ciudata" de Mark Haddon si Simon Stephens. Mult-premiatul roman a lui Mark Had... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro