Premiera: Un copil roman cu autism va fi tratat cu propriile celule stem in SUA

Premiera: Un copil roman cu autism va fi tratat cu propriile celule stem in SUA

Trimiterea probei este ultimul pas dintr-un proces ce vizeaza nu doar selectia foarte riguroasa a candidatilor eligibili pentru tratament, ci si a unitatilor de celule stem care se califica pentru astfel de terapii celulare", afirma directorul Bancii Centrale de Celule Stem, dr.

acum 34 luni (6 Jun 2018)

"Pentru prima data, un copil din Romania, diagnosticat cu tulburari de spectru autist, urmeaza sa fie tratat cu propriile celule stem din sangele cordonului ombilical.

Potrivit sursei citate, proba a fost stocata timp de patru ani la Regina Maria - Banca Centrala de Celule Stem.

"Familia si-a dorit foarte mult sa faca parte din acest program, iar in 2017 a luat decizia de a realiza terapia autologa (sau terapie cu celule proprii) la acest centru medical renumit pentru premierele medicale si succesul inregistrat pe parcursul a zeci de ani. Tot in 2017 au inceput demersurile realizate alaturi de Banca Centrala de Celule Stem pentru parcurgerea tuturor etapelor dintr-un proces complex, din care trimiterea probei era doar varful aisbergului. Trimiterea probei este ultimul pas dintr-un proces ce vizeaza nu doar selectia foarte riguroasa a candidatilor eligibili pentru tratament, ci si a unitatilor de celule stem care se califica pentru astfel de terapii celulare", afirma directorul Bancii Centrale de Celule Stem, dr. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro