Premiera: scleroza multipla, tratata cu succes cu celule placentare

Premiera: scleroza multipla, tratata cu succes cu celule placentare

In cadrul experimentului, celulele nervoase deteriorate au fost reparate cu succes si tolerate de catre organism cu ajutorul PDA-001, un grup de celule placentare, care seamana cu tesutul conjunctiv gasit in maduva osoasa. Chiar daca exista intotdeauna un risc de agravare a sclerozei multiple odata ce sistemul imunitar este "stimulat" prin transplant de celule, dupa sase luni, majoritatea pacientilor tratati cu PDA-001 au prezentat o stabilizare a bolii sau chiar o amelorare.

acum 102 luni (1 Oct 2014)

Scleroza multipla (SM) este o boala cronica, incurabila, care altereaza profund viata pacientilor. Potrivit Medical Daily, un tratament fara precedent, folosind celule din tesuturile placentei umane, a fost testat cu succes pe un grup de persoane cu aceasta afectiune.

Tratamentul a fost pus la punct si aplicat in cadrul unui studiu al oamenilor de stiinta de la Spitalului "Muntele Sinai" din New York, SUA. Urmatorul pas va fi eficacitatii tratamentului la un numar mai mare de pacienti cu SM, dar putem vorbi deja de o noua frontiera in ceea ce priveste tratamentul acestei afectiuni", a declarat Fred Lublin, directorul Centrului Dickinson Corinne Goldsmith pentru Scleroza Multipla, autorul principal al studiului.

Atunci cand o persoana este diagnosticata cu scleroza multipla, boala autoimuna in care sistemul imunitar al organismului perturba fluxul de informatii intre creier si restul corpului.

In cadrul experimentului, celulele nervoase deteriorate au fost reparate cu succes si tolerate de catre organism cu ajutorul PDA-001, un grup de celule placentare, care seamana cu tesutul conjunctiv gasit in maduva osoasa.

Cercetatorii au examinat efectele tratamentului inovator in cazul a 16 pacienti cu SM, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani.

Subiectii au fost impartiti in trei grupuri: primul a primit o doza mare de PDA-001, al doilea - o doza mica, iar celuid de-al treilea i-a fost administrat un placebo. Chiar daca exista intotdeauna un risc de agravare a sclerozei multiple odata ce sistemul imunitar este "stimulat" prin transplant de celule, dupa sase luni, majoritatea pacientilor tratati cu PDA-001 au prezentat o stabilizare a bolii sau chiar o amelorare.

Rzultatele studiului au fost publicate in revista de specialitate "Scleroza Multipla si alte Tulburari Conexe" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro