Premiera saptamanii: "Jurassic World", un simbol al consumerismului si al exceselor corporative

"Jurassic World" este un thriller de actiune cu accente SF, regizat de Colin Trevorrow, dupa un scenariu realizat chiar de regizorului filmului in colaborare cu Rick Jaffa, Amanda Silver si Derek Connolly. Cu toate acestea, "Jurassic World" nu a fost ferit de recenziile negative, care au venit din partea publicatiei "The New York Times", ai carui editori au catalogat filmul lui Trevorrow drept "urat si suprasaturat", adugand ca productia "duce lipsa sentimentelor de uimire si de suspans care au ghidat filmul original".

acum 109 luni (12 Jun 2015)

"Jurassic World" este un thriller de actiune cu accente SF, regizat de Colin Trevorrow, dupa un scenariu realizat chiar de regizorului filmului in colaborare cu Rick Jaffa, Amanda Silver si Derek Connolly.

Desi producatorii "Jurassic World" intentionau sa inceapa filmarile in anul 2004, astfel incat filmul sa se bucure de o lansare in vara lui 2005, multiplele revizuiri prin care a trecut scenariul, precum si deciziile de a schimba data la care filmul va debuta in cinematografe au dus la intarzierea acestei productii cu cativa ani.

La 22 de ani de la evenimentele petrecute in "Jurassic Park", Isla Nublar a devenit parcul de distractii "Jurassic World", in care oamenii pot vedea dinozaurii readusi la viata de tehnologii revolutionare. Desi, de-a lungul timpului, milioane de turisti au pasit pe Isla Nublar, platind preturi destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distractii imaginat de vizionarul Josh Hammond, in ultimul timp, numarul vizitatorilor a scazut. Comportamentul dinozaurului ii va ului chiar si pe anagajatii parcului, iar natura va profita de ocazie pentru a demonstra ca nu poate fi combatuta de mana omului. Indominus Rex - un simbol al consumerismului

Regizorul Colin Trevorrow a marturisit ca hibirdul Indomius Rex este, de fapt, un simbol al consumerismului si al exceselor corporative. Suntem inconjurati de minuni si, cu toate acestea, ne dorim mereu mai mult, vrem ca totul sa fie mai mare, mai rapid, mai tare, mai bun. Aceasta paralela realizata de regizorul Colin Trevorrow in "Jurassic World" a fost observata si de jurnalistii de film straini.

"Jurassic World" a primit, in mare, recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, care au apreciat atat partea regizorala, cat si interpretarea actorilor Chris Pratt si Bryce Dallas Howard, prcum si efectele speciale, mai ales scena luptei care inchieie aceasta productie cine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro