Premiera nationala: locomotiva hibrid produsa in Romania. Se poate incarca in mai putin de 3 ore

Premiera nationala: locomotiva hibrid produsa in Romania. Se poate incarca in mai putin de 3 ore

Este cea mai competitiva locomotiva de electrica de manevra, pana in 30 de kilometri la ora, din lume, in momentul de fata. "Aceasta locomotiva este extrem de necesara in conditiile de manevra grea din porturi, triaje, platforme industriale, asigurand reducerea semnificativa a nivelului de noxe 40-70 la suta in functionare hibrida si 100 la suta in functionare electrica", au precizat reprezentantii Euroest Romania.

acum 74 luni (22 Feb 2018)

Ea poate atinge 30 de kilometri pe ora, avand o autonomie de maximum 12 ore. Este cea mai competitiva locomotiva de electrica de manevra, pana in 30 de kilometri la ora, din lume, in momentul de fata. Valoarea proiectului este de 3,6 milioane de lei", a spus Dica.

Valoarea totala a proiectului este de 3.560.041 lei, din care 1.580.041 provin din bugetul de stat, iar 1.980.000 lei reprezinta cofinantare.

Hibridul feroviar LHy-M prezinta unele avantaje fata de locomotivele clasice: reducerea emisiilor poluante 70%,a consumurilor specifice 30-60%, precum si a costurilor de intretinere cu circa 15%.

"Aceasta locomotiva este extrem de necesara in conditiile de manevra grea din porturi, triaje, platforme industriale, asigurand reducerea semnificativa a nivelului de noxe 40-70 la suta in functionare hibrida si 100 la suta in functionare electrica", au precizat reprezentantii Euroest Romania.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro