Premiera nationala: Cine este primul chef roman care concureaza in cea mai importanta competitie mondiala dedicata pastelor

Premiera nationala: Cine este primul chef roman care concureaza in cea mai importanta competitie mondiala dedicata pastelor

Pasionat de gastronomie si de gusturile italiene, Adrian a studiat in Italia la IAL Emilia Romagna, o scoala de bucatari cu o programa de practica intensa, la finalul caruia a profesat, timp de zece ani, in restaurante prestigioase din Italia - London Hotel, parte a lantului Batani Select Hotel, si Tipiko din Pinarella. Italienii, cei mai mari consumatori de paste din lume Italienii sunt, de departe, cei mai mari consumatori de paste din intreaga lume, cu un consum anual de 26 de kilograme de paste/locuitor (potrivit IPO Annual Survey on World Pasta Industry, 2012), urmati de venezueleni, cu 12,3 kilograme/ locuitor, tunisieni - 11,9 kilograme/ locuitor, greci - 10,5 kilograme/ locuitor si elvetieni - 9,3 kilograme/ locuitor.

acum 35 luni (20 Sep 2017)

Adrian Sisiu, chef al Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, va reprezenta pentru prima data Romania la Campionatul Mondial de Paste Barilla, una dintre cele mai importante competitii dedicate pastelor la nivel mondial. Pasionat de gastronomie si de gusturile italiene, Adrian a studiat in Italia la IAL Emilia Romagna, o scoala de bucatari cu o programa de practica intensa, la finalul caruia a profesat, timp de zece ani, in restaurante prestigioase din Italia - London Hotel, parte a lantului Batani Select Hotel, si Tipiko din Pinarella. Multipremiat in cadrul concursurilor de gatit, Adrian a fost remarcat in competitia "Pizza and Pasta", desfasurata anul acesta la Bucuresti, unde a castigat Trofeul Barilla pentru cea mai buna reteta de paste. De asemenea, Sisiu mai are in palmares Medalia de Aur, sectiunea preparate din pui, in cadrul "Campionatului international de gatit in aer liber" din Iasi (2015) si Medalia de Aur, categoria preparate din carne, in cadrul "Campionatului Masters of Flames" din Cluj-Napoca (2016).

Stilul tot mai activ al oamenilor, inspiratie pentru reteta castigatoare

Chef-ul roman a imbinat doua mari pasiuni, cea pentru sport si pentru gustul Italiei, in reteta sa de paste signature, care i-a adus si nominalizarea in cadrul Barilla Pasta World Championship. Barilla Bio Spaghetti Champion este un preparat sanatos si energizant, conceput special pentru oamenii pasionati de un stil de viata activ.

"Trendul din ce in ce mai accentuat in directia unui stil de viata sanatos si activ va continua sa influenteze tot mai mult obiceiurile de consum ale oamenilor si, in particular, modul si ocaziile in care vor manca paste. Retetele de paste ale viitorului vor fi simple, gustoase, preparate cu atentie pentru sanatate si menite sa ofere energie oamenilor din ce in ce mai activi. Imi doresc ca oamenii sa asocieze tot mai mult pastele cu starea de bine si asta am incercat sa insuflu cu reteta mea", a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro