Premiera la Vaslui: Fiscul scoate la vanzare o parte din averea lui Adrian Porumboiu. Milionarul: S-au repezit sa faca treaba asta!

Premiera la Vaslui: Fiscul scoate la vanzare o parte din averea lui Adrian Porumboiu. Milionarul: S-au repezit sa faca treaba asta!

Fiscul scoate la vanzare si utilajele cu care s-a garantat pentru clubul de fotbal Pe langa licitatia organizata maine la sediul AJFP Vaslui, finantistii vasluieni au mai scos la vanzare o serie de utilaje agricole apartinand SC Comcereal SA, cea mai mare dintre firmele milionarului vasluian, in vederea recuperarii unei datorii de peste 1,2 milioane de lei ale clubului de fotbal finantat pana in 2013 de firmele lui Adrian Porumboiu. In cei 12 ani de activitate, clubul de fotbal a acumulat datorii de 85 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro numai la bugetul de stat.

acum 69 luni (18 Feb 2015)

Licitatia privind vanzarea a 97 de utilaje agricole, industriale dar si autoturisme va avea loc joi, 19 februarie, la sediul AJFP Vaslui. Potrivit economistului Minodora Dumitriu, directorul adjunct al AJFP Vaslui, responsabilul cu contribuabilii mici si mijlocii, SA Comprest SA, ce apartine grupului de firme a omului de afaceri Adrian Porumboiu a beneficiat incepand cu anul 2011 de esalonari si amanari la plata a taxelor si impozitelor, insa la inceputul acestui an a pierdut esalonarea ca urmare a neplatii obligatiilor fiscale timp de "doua - trei luni de zile".

"Pe 8 ianuarie 2015 au fost emise deciziile de constatare a pierderii valabilitatii esalonarilor la plata si a amanarilor la plata acordate contribuabilului SC Comprest SA.

Pentru a beneficia de esalonari si amanari la plata taxelor si impozitelor, omul de afaceri Adrian Porumboiu a garantat cu utilaje, autoturisme apartinand altor patru firme din grup: SC Ilvas SA, SC Comcereal SA, SC Agrocomplex Barlad, SC R Agro Falciu, pe care acum Fiscul le scoate la vanzare. Printre bunurile scoase la vanzare se numara macarale, utilaje agricole (pluguri, semanatori, masini de feritilzare), utiliaje din industria de procesare a laptelui, precum si patru autoturisme, printre care si un jeep Grand Cherockee. In prima etapa, pretul de pornire este 100% din valoarea de inventar a bunurilor, in etapa a doua, pretul este diminuat cu 25%, iar in etapa a treia cu 50%", a explicat directorul adjunct al AJFP Vaslui.

Porumboiu: "Toate datoriile vor fi platite"

Omul de afaceri Adrian Porumboiu considera ca Fiscul s-a grabit in scoaterea la vanzare a bunurilor firmelor sale, sustinand ca a intarziat la plata 15 zile, nicidecum doua- trei luni. In ultimii ani, firmele mele au platit peste 350 de milioane de euro la bugetul de stat, taxe si impozite. Pe 27 ianuarie s-a pierdut esalonarea, au trecut 15 zile, iar in a 16-a zi au trecut la executare, c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro