Premiera istorica la Eurovision. Marea finala se va difuza in direct in SUA

Citește și: EBU: Nicio televiziune romanească nu va transmite concursul Eurovision de anul acesta Romania, care a participat de 17 ori la Eurovision, prima dată in 1994 cu melodia ''Dincolo de nori'' interpretată de Dan Bitman, a fost descalificată anul acesta ca urmare a deciziei EBU, organizatorul concursului, de a retrage Televiziunii Romane calitatea de membru din cauza datoriilor acumulate.

acum 57 luni (7 May 2016)

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), cu sediul la Geneva, a anunţat, pe site-ul său, la inceputul lunii mai, că a ajuns la un acord cu reţeaua de cablu Logo, deţinută de compania Viacom International Media Networks, pentru difuzarea evenimentului in direct in Statele Unite, la 14 mai, anunță Agerpres.

Finala Eurovision va fi, de asemenea, difuzată in SUA pe site-ul reţelei de cablu, LogoTV.com, şi pe aplicaţiile mobile ale acesteia.

Citește și: SUA transformă Eurovisionul intr-un "fenomen global"

Lansată in 2012, Logo este disponibilă in aproape 50 de milioane de case, avand ca public ţintă lesbiene, homosexuali, bisexuali şi transsexuali (LGBT). Site-ul său descrie Eurovision ca fiind "cel mai mare, cel mai indrăzneţ, cel mai exagerat concurs de muzică de pe pămant", relatează BBC.

Citește și: European Broadcasting Union: Televiziunea Romană are datorii ISTORICE la Eurovision

"Eurovision Song Contest este acum un fenomen cu adevărat global şi suntem extrem de fericiţi că telespectatorii din Statele Uunite se alătură celor din Europa, Australia şi Asia pentru a urmări marea finală a celui mai longeviv concurs muzical anual de televiziune din lume, pe 14 mai", a declarat Jon Ola Sand, producător norvegian de televiziune care a fost desemnat de EBU supervizor executiv al Eurovision.

Citește și: EBU: Nicio televiziune romanească nu va transmite concursul Eurovision de anul acesta

Romania, care a participat de 17 ori la Eurovision, prima dată in 1994 cu melodia ''Dincolo de nori'' interpretată de Dan Bitman, a fost descalificată anul acesta ca urmare a deciziei EBU, organizatorul concursului, de a retrage Televiziunii Romane calitatea de membru din cauza datoriilor acumulate. Ovidiu Anton a refuzat invitaţia Republicii Moldova de a participa impreună la Eurovision

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union, EB... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro