Premiera in Romania: statie de filtrare a aerului cu "randamentul unei paduri", in centrul Timisoarei

Premiera in Romania: statie de filtrare a aerului cu

Potrivit lui Dan Damian, reprezentant al producatorului, statia are o capacitate de 12.000 de metri cubi de aer/ora si, in functie de conditiile climatice, poate filtra aerul de pe o raza de 350 de metri. Pe langa posibilitatea de filtrare a aerului, statia de la Timisoara are si capacitatea de masurare a calitatii aerului, mai exact, a nivelului de praf din atmosfera.

acum 88 luni (3 Oct 2014)

O constructie de mici dimensiuni amplasata in Piata Sfantu Gheorghe din Timisoara si care seamana mai degraba cu un chiosc i-a bagat in ceata pe trecatorii din zona, care nu au inteles ce reprezinta constructia. Detaliile le-au oferit reprezentantii Primariei Timisoara care au explicat ca e vorba de o statie de filtrare a aerului, utilata la cele mai inalte standarde din domeniu.

Potrivit lui Dan Damian, reprezentant al producatorului, statia are o capacitate de 12.000 de metri cubi de aer/ora si, in functie de conditiile climatice, poate filtra aerul de pe o raza de 350 de metri.

Statii de filtrare a aerului similare celei de la Timisoara se regasesc in multe orase europene, dar echipamentul montat in orasul de pe Bega este varful din acest domeniu. "Este o statie unica pentru ca este un model facut special pentru Timisoara pe o tehnologie mult imbunatatita fata de ceea ce a fost montat pana acum", a mai declarat Dan Damian.

Edilul a mai declarat ca statia de filtrare a aerului din centrul orasului are randamentul unei paduri, dar asta nu exclude nevoia de plantare a arborilor.

Pe langa posibilitatea de filtrare a aerului, statia de la Timisoara are si capacitatea de masurare a calitatii aerului, mai exact, a nivelului de praf din atmosfera. Panoul de afisaj al statiei arata astazi, un nivel al prafului de 111 micrograme/metru cub, in conditiile in care nivelul maxim admis de Comisia Europeana este de 50 micrograme/metru cub. Din statia de filtrare aerul a iesit de peste 25 de ori mai curat, cu un nivel mult sub pragul maxim admis de UE.

Pentru deschiderea pe care Timisoara a aratat-o in acest domeniu, inventatorul acestui sistem de filtrare a aerului a anuntat ca va muta productia din Italia la Timisoara. Reprezentantul producatorului a dat asigurari ca sansele de realizare a investitiei de la Timisoara sunt de suta la suta, dar nu a putut preci... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro