Premiera in Romania: Fostul procuror general Tiberiu Nitu, urmarit penal in dosarul coloanelor oficiale

"Cu toate că Raportul MCV validează rezultatele activităţii mele in fruntea Ministerului Public, la fel şi datele din bilanţ care vor fi făcute publice in cursul lunii martie, in condiţiile in care numele meu şi funcţia pe care o reprezint sunt asociate in mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei pe care o conduc, am decis - ca un gest de responsabilitate şi onoare - să imi depun demisia din funcţia de procuror general al Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

acum 56 luni (9 Feb 2016)

UPDATE 8.40: La ieșirea din sediul DNA, Nițu a declarat că a beneficiat de un dispozitiv de insoţire şi protecţie proporţional cu riscul pe care il presupune funcţia pe care a exercitat-o.

Tiberiu Nițu a demisionat in 3 februarie, fiind vizat in dosarul fostului vicepremier Gabriel Oprea, pentru că ar fi beneficiat nelegal de coloane oficiale, in baza unui protocol incheiat cu Ministerul de Interne.

"Cu toate că Raportul MCV validează rezultatele activităţii mele in fruntea Ministerului Public, la fel şi datele din bilanţ care vor fi făcute publice in cursul lunii martie, in condiţiile in care numele meu şi funcţia pe care o reprezint sunt asociate in mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei pe care o conduc, am decis - ca un gest de responsabilitate şi onoare - să imi depun demisia din funcţia de procuror general al Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cine va fi noul procuror general al Romaniei

Amintim că și fostul vicepremier Gabriel Oprea, cercetat in dosarul coloanelor oficiale, este urmărit penal pentru două infracțiuni de abuz in serviciu. Conform DNA, una dintre infracţiunile de abuz in serviciu constă in folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere. Cea de a doua infracţiune de abuz in serviciu are legătură cu incheierea unui protocol in baza căruia procurorul general ar fi beneficiat in mod nelegal de coloană oficială. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro