Premiera in Romania. Ce dotari are prima masina electrica alimentata de la panouri solare

Premiera in Romania. Ce dotari are prima masina electrica alimentata de la panouri solare

Autoturismul este incarcat, in premiera pentru Romania, cu energie furnizata de o mica statie de panouri solare. "Combustibil" ecologic pentru aproximativ 20 de ani Cu o investitie de aproximativ 15.000 de euro, un viitor posesor al acestei masini electrice si al statiei de incarcare isi poate asigura acasa "combustibil" ecologic pentru aproximativ 20 de ani.

acum 61 luni (19 Aug 2015)

Autoturismul este incarcat, in premiera pentru Romania, cu energie furnizata de o mica statie de panouri solare.

Sistemul tehnologic OFF-grid permite inmagazinarea energiei solare captate de panouri in acumulatori special fabricati pentru aplicatii solare. 5 ore de incarcare, pentru 100 de km

Masina alimentata de sistemul fotovoltaic poate fi incarcata si pe timpul noptii. O incarcare completa dureaza 5 ore si asigura o autonomie de 100 de km. Cu ajutorul invertorului, energia electrica stocata in acumulatori se transforma, de la curent continuu de 48V, la curent alternativ de 230V. Automobilul are incorporat un stecher obisnuit pentru incarcare, se mai precizeaza in comunicatul de presa trimis de organizatori.

Dupa o zi de vara insorita, statia de incarcare este capabila sa incarce automobilul Twizy de doua ori. Pe timpul iernii (decembrie - februarie), conform estimarilor, productia zilnica de energie electrica a panourilor va fi in jur de 5kWh/zi, necesarul fiind completat automat din reteaua obisnuita de curet electric. "Combustibil" ecologic pentru aproximativ 20 de ani

Cu o investitie de aproximativ 15.000 de euro, un viitor posesor al acestei masini electrice si al statiei de incarcare isi poate asigura acasa "combustibil" ecologic pentru aproximativ 20 de ani. Directorul companiei care lanseaza masina, Nyulas Bernat, a motivat achizitionarea autoturismului Renault Twizy si folosirea statiei de panouri solare pentru alimentarea acestuia:

"Am vrut sa dam un semnal vizavi de folosirea energiei alternative.

Compania isi propune chiar sa faca lobby pentru amenajarea la Targu-Mures, cu sprijinul municipalitatii, a unor statii de incarcare cu panouri solare, pentru masini electrice.

Mai puteti citi:

Romanul da 1.100 de lei pe an pe reparatia masinii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro