PREMIERA. Confiscare EXTINSA pentru deputatul PSD Sebastian Ghita. Sechestre pe intreaga sa avere si pe conturile a 24 de apropiati si a 51 de firme

Declarațiile EXPLOZIVE ale deputatului Intre prietenii cu sechestru asigurator se află și Alexandru Iacobescu, care are, intr-un fel de custodie, 90 de milioane de euro de la Sebastian Ghiță ( potrivit declarației de avere, Sebastian Ghiță l-a imprumutat cu 90 de milioane de euro pe Alexandru Iacobescu). Noile infracțiuni grave sunt: spălare de bani ( forma continuată), evaziune fiscală ( forma continuată), trafic de influență, complicitate la schimbarea destinației unor fonduri europene, coruperea alegătorilor ( la alegerile prezidențiale din 2014, cand a susținut campania lui Victor Ponta) , efectuare de acte de comerț incompatibile cu funcția de deputat.

acum 75 luni (24 Jun 2015)

Sebastian Ghiță, deputat PSD, este primul inculpat față de care DNA aplică sechestre asiguratorii pentru ca, in cazul in care judecătorii decid condamnare, să se poată recupera, prin CONFISCARE EXTINSĂ, prejudiciile săvarșite prin grave infracțiuni, valorile fiind imprăștiate prin firme, la rude și prieteni. Declarațiile EXPLOZIVE ale deputatului

Intre prietenii cu sechestru asigurator se află și Alexandru Iacobescu, care are, intr-un fel de custodie, 90 de milioane de euro de la Sebastian Ghiță ( potrivit declarației de avere, Sebastian Ghiță l-a imprumutat cu 90 de milioane de euro pe Alexandru Iacobescu).

Miercuri, procurorii DNA de la Ploiești au extins urmărirea penală față de deputatul PSD Ghiță, inculpat in dosarul cumnatului premierului Ponta, inițial doar pentru infracțiunea de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

Noile infracțiuni grave sunt: spălare de bani ( forma continuată), evaziune fiscală ( forma continuată), trafic de influență, complicitate la schimbarea destinației unor fonduri europene, coruperea alegătorilor ( la alegerile prezidențiale din 2014, cand a susținut campania lui Victor Ponta) , efectuare de acte de comerț incompatibile cu funcția de deputat.

Procurorii au pus sechestru asigurator pe conturile a 51 de firme pe care le controlează deputatul PSD Sebastian Ghiță, pe toate bunurile sale mobile și imobile, pe acțiuni și părți sociale deținute la firmele, pe toate conturile sale bancare, precum și pe banii care ar urma să-i intre in conturi, FĂRĂ LIMITĂ DE SUMĂ, in vederea confiscării speciale și a confiscării extinse.

Este pentru prima dată cand DNA puse un astfel de sechestru extins și la alte 24 de persoane de care Sebastian Ghiță se folosea pentru săvarșirea infracțiunilor, pentru plimbarea banilor.

O altă măsură a DNA luată in premieră față de un deputat este interdicția de a merge la Parlamen... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro