Premiera: bebelus cu o malformatie grava a inimii, in varsta de doar opt zile, operat cu succes de medicii din Romania

Premiera: bebelus cu o malformatie grava a inimii, in varsta de doar opt zile, operat cu succes de medicii din Romania

"Interventia este intr-adevar una extrem de complicata si de riscanta, avand in vedere varsta frageda a pacientei, insa a fost singura optiune de salvare a vietii nou-nascutului. Ulterior, bebelusul a fost transferat in siguranta la maternitatea de provenienta, insotit de echipajul SMURD si de catre echipa de neonatologi.

acum 102 luni (19 Jun 2015)

Stenoza critica a valvei pulmonare reprezinta o ingustare severa a valvei mentionate care, in mod normal, permite trecerea sangelui din ventriculul drept in plamani, prin artera pulmonara.

Echipa medicala care a tratat bebelusul a fost condusa de catre dr. Basil Thanopoulos si de catre Dr. Dan Deleanu, medici primari cardiologi.

"Interventia este intr-adevar una extrem de complicata si de riscanta, avand in vedere varsta frageda a pacientei, insa a fost singura optiune de salvare a vietii nou-nascutului.

Procedura a constat in introducerea unui cateter cu balon in capat, in vena femurala, cu scopul final de dilatare a balonului in interiorul valvei pulmonare stenozate. Basil Thanopoulos, medic primar cardiolog la Centrele de Excelenta Ares.

Bebelusul s-a nascut pe data de 9 iunie intr-o maternitate privata din Bucuresti. Simptomele prezentei malformatiei s-au facut simtite a doua zi, cand echipa de profesionisti neonatologi si cardiologi a spitalului a decis referirea fetitei catre Sectia destinata Malformatiilor Cardiace Congenitale a Centrului ARES, pentru corectarea malformatiei congenitale.

In dimineata zilei de 17 iunie, nou-nascutul a fost transferat la ARES cu ambulanta de Neonatologie SMURD, unde a suferit interventia ce a durat aproximativ doua ore. Ulterior, bebelusul a fost transferat in siguranta la maternitatea de provenienta, insotit de echipajul SMURD si de catre echipa de neonatologi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro