Prejudiciul cauzat prin folosirea coloanelor oficiale de Gabriel Oprea, peste 86.000 lei

Prejudiciul cauzat prin folosirea coloanelor oficiale de Gabriel Oprea, peste 86.000 lei

Fiecare deplasare presupunea si redirectionarea unui numar semnificativ de agenti de politie de la posturile unde isi desfasoara in mod obisnuit activitatea catre traseele pe care se deplaseaza demnitarul. Spre exemplu, pentru deplasarea ministrului Afacerilor Interne din seara de 20 octombrie 2015, cand a avut loc accidentul in care a murit Bogdan Gigina, dispozitivul a fost format din 27 de politisti aflati in intersectiile de pe traseu.

acum 91 luni (13 Dec 2016)

Suma a fost anuntata ieri, in sala de judecata unde Gabriel Oprea a contestat sechestrul asigurator pus pe mai multe imobile in dosarul in care este anchetata moartea tanarului politist Bogdan Gigina. Familia agentului de la Circulatie a cerut daune de aproximativ trei milioane de euro. Mai precis, ministrul si-a dorit sa aiba o coloana formata dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), si o motocicleta a politiei rutiere. Insa, potrivit reglementarilor, de astfel de coloane nu pot beneficia decat presedintele Romaniei, presedintii celor doua camere ale Parlamentului si primul ministru. Mai mult, din probele aflate la dosar reiese ca Oprea a fost cel care ar fi determinat viteza de deplasare (84 de km/h) a coloanei si neadaptarea acesteia la conditiile meteorologice, acest lucru ducand la moartea lui Gigina. Facea cinci deplasari pe zi

Prejudiciul adus politiei este reprezentat de costurile de insotire a echipajelor de politie rutiera. In cadrul compartimentului special, Serviciul Operativ Special din Brigada Rutiera a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti care asigura insotirea coloanelor oficiale au fost desemnati lucratori care aveau ca atributii exclusive insotirea ministrului, intr-o structura permanenta care presupunea asigurarea concomitenta a trei politisti pentru fiecare post.

Agentii il insoteau pe Oprea la destinatii cu vadit caracter privat (vizite particulare, sediile unor partide politice, restaurante, revenirea zilnica la locuinta personala), inclusiv in afara programului de lucru si in zilele nelucratoare, spun procurorii. Spre exemplu, in perioada 2 ianuarie - 21 octombrie 2015, s-au realizat 1607 misiuni de insotire a deplasarilor efectuate de ministrul de interne pe raza municipiului Bucuresti.

Fiecare deplasare presupunea si redirectionarea unui numar semnificativ de agenti de politie de la posturile unde isi des... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro