Pregatiri pentru Ziua Libertatii Secuiesti. Autoritatile din Mures: "Extremistii sa stea acasa!"

Pregatiri pentru Ziua Libertatii Secuiesti. Autoritatile din Mures:

Targu Muresul este un oras multicultural, cred ca cei care doresc sa comemoreze trebuie lasati sa comemoreze in pace si liniste si in niciun fel nu este oportuna interventia unor extremisti, din alte parti, care sa vina in Targu Mures sa tulbure linistea si pacea sociala (...)Pe de alta parte, sigur, noi o sa fim vigilenti, toate institutiile statului sunt la locul lor si daca, asa cum am spus, daca, Doamne fereste, lucrurile vor lua o alta conotatie, institutiile statului sunt pregatite", a declarat prefectul.

acum 67 luni (9 Mar 2015)

Prefectul judetului Mures, Lucian Goga, a declarat azi, intr-o conferinta de presa, ca maine oricine poate lua parte la manifestarile avizate de la Monumentul Secuilor Martiri din Targu Mures. Targu Muresul este un oras multicultural, cred ca cei care doresc sa comemoreze trebuie lasati sa comemoreze in pace si liniste si in niciun fel nu este oportuna interventia unor extremisti, din alte parti, care sa vina in Targu Mures sa tulbure linistea si pacea sociala (...)Pe de alta parte, sigur, noi o sa fim vigilenti, toate institutiile statului sunt la locul lor si daca, asa cum am spus, daca, Doamne fereste, lucrurile vor lua o alta conotatie, institutiile statului sunt pregatite", a declarat prefectul.

Raspunzand unei intrebari, legate de faptul ca presedintele Consiliului National Secuiesc si al Asociatiei "Siculitas", Izsak Balazs, a declarat public ca nu-si mai asuma organizarea actiunii comemorative sau a "marsului secuilor", prefectul a declarat ca la Primaria Targu Mures nu a fost depusa oficial si o adresa in acest sens.

"Stiu si eu exact cat stiti dumneavoastra, ca domnul Izsak Balazs a declarat ca nu mai doreste sa-si asume organizarea, in conferinta de presa.

Prefectul judetului Mures, Lucian Goga

Pe retelele de socializare au aparut deja chemari din partea unor organizatii cum ar fi "64 de comitate ale Ungariei Mari" (HVIM) de a lua parte in orasele din zona "Tinutului Secuiesc" la actiuni "pentru drepturi si libertate". Dupa cum se arata pe pagina de Facebook a HVIM Targu Mures astfel de actiuni vor avea loc la Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc (judetul Covasna), Gheorgheni, Miercurea Ciuc (judetul Harghita), dar si "de la Londra la Istanbul". Totodata, prefectul ami spune ca institutia pe care o reprezinta nu limiteaza dreptul niciunui cetatean de a participa in mod pasnic la manifestarile avizate, dar in acelasi timp le sugereaza reprezentantilor organizati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro