Pregatiri pe Valea Prahovei pentru Craciunul si Revelionul pe stil vechi. Turistii rusi au luat cele mai scumpe pachete

Pregatiri pe Valea Prahovei pentru Craciunul si Revelionul pe stil vechi. Turistii rusi au luat cele mai scumpe pachete

La Hotel Rina din Sinaia, de exemplu, pachetul "Craciunul de rit vechi" costa 85 euro/persoana pentru un loc intr-o camera dubla, timp de 3 nopti, cu mic dejun bufet, cina festiva traditionala in data de 6 ianuarie, cu program artistic, acces gratuit la centrul SPA (piscina, sala de fitness si sauna). La Busteni, o alta statiune preferata de turistii rusi, la Hotelul Iri, un pachet de Craciun pe rit vechi costa 590, 780 sau 960 de lei de persoana, in functie de numarul de nopti (3,4 sau 5 nopti) si include cina in fiecare seara, iar pe data de 7 ianuarie, pomana porcului si pentru cei mici Mos Craciun.

acum 61 luni (4 Jan 2015)

In general turisti cu foarte multi bani, acestia vin la Sinaia, Busteni sau Azuga pentru partiile pline de zapada, dar si pachetele cu multe ore la SPA, mese bogate cu mancare traditionala romaneasca, bauturi scumpe si muzica buna.

Ca in fiecare an, acestia au ales pachete de cazare la hoteluri de 4 stele, de 3, 5 sau 7 nopti, cu mic dejun tip bufet si cina festiva duminica, in Ajunul Craciunului.

La Hotel Rina din Sinaia, de exemplu, pachetul "Craciunul de rit vechi" costa 85 euro/persoana pentru un loc intr-o camera dubla, timp de 3 nopti, cu mic dejun bufet, cina festiva traditionala in data de 6 ianuarie, cu program artistic, acces gratuit la centrul SPA (piscina, sala de fitness si sauna).

Tot la Sinaia, turistii rusi au cumparat pachete pentru doua persoane in valoare de 3.500 de lei (aproximativ 800 de euro) pentru Craciun sau de 1.200 de euro pentru Revelion.

La Busteni, o alta statiune preferata de turistii rusi, la Hotelul Iri, un pachet de Craciun pe rit vechi costa 590, 780 sau 960 de lei de persoana, in functie de numarul de nopti (3,4 sau 5 nopti) si include cina in fiecare seara, iar pe data de 7 ianuarie, pomana porcului si pentru cei mici Mos Craciun. La acelasi hotel, pachetele de Revelion costa mult mai mult - 1.100 lei, 1.400 lei sau 1.700 de lei de persoana, tot in functie de numarul noptilor de cazare.

Rusii si ucrainienii sunt cunoscuti si pentru darurile bogate pe care le primesc de la Mos Craciun sau le ofera iubitelor si sotiilor cu aceasta ocazie: bijuterii spectaculoase, excursii exotice ori masini cu multi cai putere sub capota. In 2012, aproximativ 900 de turisti au petrecut Craciunul pe rit vechi in statiunile prahovene, in timp ce, in 2008, erau 6.000 de astfel de turisti, iar in 2009 peste 3.000.Criza economica si vizele pentru intrarea in Romania au micsorat numarul acestora de la an la an.

Diferentele de calendar

Craciunul pentru crestinii orto... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro