Preferinta pentru munte sau mare tradeaza tipul de personalitate al fiecaruia: explicatiile din spatele teoriei

Preferinta pentru munte sau mare tradeaza tipul de personalitate al fiecaruia: explicatiile din spatele teoriei

Urmeaza vacanta de sarbatori, iar posibilitatea de a petrece timpul in cele mai indepartate destinatii ne ofera oportunitatea de a opta pentru munte si zapada sau mare si temperaturi ridicate.

acum 90 luni (17 Nov 2016)

Urmeaza vacanta de sarbatori, iar posibilitatea de a petrece timpul in cele mai indepartate destinatii ne ofera oportunitatea de a opta pentru munte si zapada sau mare si temperaturi ridicate. Nimic nu este intamplator, asa ca cercetatorii au stabilit ca preferinta fiecaruia poate dezvalui trasaturile de personalitate, scrie mnn.com.

Psihologii de la Universitatea din Virginia au realizat cinci testari diferite constatand ca, in general, introvertitii prefera zonele muntoase, in timp ce extrovertitii opteaza pentru plaje. In cadrul primului test subiectii au fost intrebati care este zona lor preferata, fiind supusi la diferite teste de personalitate. Oamenii au preferat marea in detrimental muntelui pentru a merge insotiti, dar au ales ambele variante pentru vacantele de redescoperire, in care sa fie singuri. Asa cum era de asteptat, introvertitii au fost mai fericiti in zonele retrase de munte, iar extrovertitii au vrut sa se lase dusi de valurile marii.

Teoria din spatele preferintei oamenilor spune ca extravertitilor le plac zonele mai deschise, fiind gata de noi experiente, conectandu-se usor la tot ce se intampla in jur, in timp ce introvertitii sunt mereu in cautarea de locuri care sa le asigure confortul si linistea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro