Prefectul de Arges, despre sclavia de la Berevoesti: "Primarul stia de existenta unor minori supusi la munca fortata". Cum a incercat edilul sa se acopere

Prefectul de Arges, despre sclavia de la Berevoesti:

Corpul de control al Prefectului de Arges verifica, printre altele, in aceste zile, daca la nivelul administratiei publice locale de la Berevoesti era cunoscuta existenta unor persoane lipsite de libertate in comunitatea de romi de la Gamacesti, acolo unde procurorii DIICOR au descoperit ca, de-a lungul a 12 ani, zeci de persoane au fost sechestrate si exploatate de un grup infractional Inca de la izbucnirea scandalului, primarul Florin Proca a tot incercat sa explice presei ca nu a stiut despre cazurile de sclavie de la Gamacesti si ca, mai mult, atunci cand au aparut a primele zvonuri in acest sens, a sesizat Politia.

acum 93 luni (26 Jul 2016)

Corpul de control al Prefectului de Arges verifica, printre altele, in aceste zile, daca la nivelul administratiei publice locale de la Berevoesti era cunoscuta existenta unor persoane lipsite de libertate in comunitatea de romi de la Gamacesti, acolo unde procurorii DIICOR au descoperit ca, de-a lungul a 12 ani, zeci de persoane au fost sechestrate si exploatate de un grup infractional

Inca de la izbucnirea scandalului, primarul Florin Proca a tot incercat sa explice presei ca nu a stiut despre cazurile de sclavie de la Gamacesti si ca, mai mult, atunci cand au aparut a primele zvonuri in acest sens, a sesizat Politia. Conditiile producerii acestui deces au facut inca de atunci si fac si in prezent obiectul unui dosar de cercetare penala la IPJ Arges, care ar putea schimba incadrarea unora dintre suspecti din trafic de persoane, in omor.

La doar 8 zile distanta, pe 9 noiembrie 2015 primarul comunei transmite doua adrese: catre Postul de politie din localitate si, respectiv, catre Sectia rurala de politie Schitu Golesti, unde aste arondata comuna Berevoiesti.

In documente, primarul afirma ca "exista suspiciuni ca in unele familii se afla minori fara acte de identitate care sunt folositi la diverse activitati care nu sunt specifice varstei lor" si solicita organelor de politie sa ia masuri pentru identificarea lor.

Politia ii transmite primarului ca, potrivit legii protectiei copilului, prin compartimentul de asistenta sociala, acesta are obligatia de a efectua o ancheta sociala si de a sesiza de urgenta DGASPC in legatura cu faptul ca ar exista il localitate astfel de cazuri.

Pe 9 decembrie.2015, primarul constituie o comisie pentru a identifica familiile cu minori care nu detin acte de nastere sau de identitate, in vedere punerii acestora in legalitate pe linie de stare civila, si nu pentru a identifica minori pusi la munca fortata, asa cum preciza in adresele transmise politiei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro