Prefectul Botosaniului acuzat ca racoleaza cu amenintari primari pentru PSD: "Le spune ca vor avea probleme daca nu schimba partidul"

Prefectul Botosaniului acuzat ca racoleaza cu amenintari primari pentru PSD:

Odata cu promulgarea ordonantei de Guvern a lui Liviu Dragnea prin care primarii pot trece de la un partid la altul fara sa isi piarda functiile a inceput si circul. Seful judetului care este si copresedinte al Aliantei Crestin Liberale, spune ca Macaleti este departe de a fi apolitic asa cum ar trebuie sa fie prin lege un prefect si ca defapt recurge la amenintari pentru a-i determina pe primarii PNL si PDL sa treaca fie la PSD, fie la UNPR.

acum 62 luni (4 Sep 2014)

Odata cu promulgarea ordonantei de Guvern a lui Liviu Dragnea prin care primarii pot trece de la un partid la altul fara sa isi piarda functiile a inceput si circul. La Botosani, prefectul Costica Macaleti este acuzat de presedintele Consiliuui Judetean, liberalul Florin Turcanu, ca umbla prin judet si racoleaza primari in numele PSD. Seful judetului care este si copresedinte al Aliantei Crestin Liberale, spune ca Macaleti este departe de a fi apolitic asa cum ar trebuie sa fie prin lege un prefect si ca defapt recurge la amenintari pentru a-i determina pe primarii PNL si PDL sa treaca fie la PSD, fie la UNPR. Presedintele Consiliului Judetean Botosani il acuza pe prefect ca racoleaza primari pentru PSD "Este inadmisibil ca reprezentantul Guvernului in teritoriu, care are obligatia sa apere respectarea legislatiei, sa discute cu primarii,in termeni foarte duri si sa ii determine sa schimbe partidul. Prefectul l-ar fi chemat si i-ar fi spus, daca treci la PSD o sa fie deblocate conturile", adauga seful judetului. De cealalta parte prefectul Costica Macaleti nu a dorit sa comenteze afirmatiile liberalului si a raspuns transant. Pe langa Dumitru Chelaru care a parasit PDL pentru PSD, din tabara liberala ar opta pentru un "transfer", garantat de ordonanta lui Dragnea, si primarii de Avrameni,Corni si Lunca. Presedintele Consiliului Judetean spune ca ar fi anuntat si Procuratura in cazul prefectului dar nu are suficiente dovezi, iar primarilor le-ar fi frica sa vorbeasca public. Prefectul Costica Macaleti inainte de a fi investit in functia de prefect acum un an de zile, a fost un cunoscut membru PSD, ajungand pentru doua mandate si senator pe listele social-democratilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro