Predispozitia la infidelitate este dictata de nivelul de inteligenta si veniturile partenerilor

Predispozitia la infidelitate este dictata de nivelul de inteligenta si veniturile partenerilor

Cu toate acestea, un studiu realizat de Institutul Kinsey de la Universitatea Indiana a constatat ca femeile insala aproape la fel de mult ca barbatii. Barbatii cu IQ ridicat, mai putin predispusi la infidelitate Un studiu din 2010, publicat in revista Social Psychology Quarterly, a scos la iveala faptul ca barbatii cu IQ-uri mai mari sunt mai putin predispusi la infidelitate.

acum 25 luni (13 Oct 2017)

Exista preconceptia conform careia barbatii sunt mai predispusi sa devina infideli decat femeile. Totul este pus pe seama faptului ca barbatii nu pot rezista atractiei femeilor, in timp femeile se presupune ca au mai mult control de sine, scrie BusinessInsider.com.

Cu toate acestea, un studiu realizat de Institutul Kinsey de la Universitatea Indiana a constatat ca femeile insala aproape la fel de mult ca barbatii. Mai mult, studiul realizat in SUA a constatat ca numarul sotiilor care au raportat relatii extraconjugale a crescut cu aproape 40% in ultimele doua decenii, in timp ce numarul barbatilor a ramas destul de constant.

O simpla diviziune nu este atat de simpla, mai ales ca predispozitia la infidelitate depinde foarte mult si de personalitate. Barbatii cu IQ ridicat, mai putin predispusi la infidelitate

Un studiu din 2010, publicat in revista Social Psychology Quarterly, a scos la iveala faptul ca barbatii cu IQ-uri mai mari sunt mai putin predispusi la infidelitate.

Autorul, Dr. Satoshi Kanazawa de la Institutul de Stiinte Politice si Economice din Londra, a analizat rezultatele a doua sondaje care includeau raspunsurile a mii de adolescenti si adulti.

"Barbatii inteligenti au mai multe sanse sa aprecieze monogamia si exclusivitatea sexuala decat barbatii cu un IQ mai scazut", concluzioneaza studiul.

Kanazawa subliniaza ca barbatii mai putin inteligenti nu reusesc sa-si piarda instinctul de baza si, prin urmare, isi insala partenera. Partenerul intretinut financiar, mai predispus la infidelitate

Rezultatele unui alt studiu din 2008, publicat in revista American Sociological Review, sugereaza ca persoanele care depind financiar de partenerul lor sunt mai predispuse sa tradeze. Barbatii si femeile, infideli din diferite motive

Un alt sondaj, realizat la inceputul acestui an, a co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro