Preda: Politica expansionista a Rusiei, cea mai grava amenintare la adresa Uniunii Europene

Preda: Politica expansionista a Rusiei, cea mai grava amenintare la adresa Uniunii Europene

In fata acestor asteptari, avem spectrul unei Europe dezarticulate, incapabile de a reactiona coerent pentru a raspunde celei mai mari amenintari la adresa securitatii sale de la caderea Cortinei de fier", a spus Preda.

acum 102 luni (16 Sep 2014)

Ratificarea Acordului de asociere, pentru a carui incheiere cetatenii ucraineni au militat pe Euromaidan si pentru care multi dintre ei si-au pierdut viata, este manifestarea cea mai clara a apropierii Ucrainei de Uniunea Europeana. Este totodata un moment in care ne manifestam foarte concret sustinerea pentru punerea in aplicare completa a acestui acord", a declarat eurodeputatul roman, in plenul Parlamentului European, potrivit unui comunicat de presa al PPE, citat de AGERPRES.

"Majoritatea europenilor, asa cum o arata sondajul GMF publicat saptamana trecuta, isi doresc apropierea Ucrainei de Europa si sunt in favoarea unor sanctiuni dure la adresa Rusiei. In fata acestor asteptari, avem spectrul unei Europe dezarticulate, incapabile de a reactiona coerent pentru a raspunde celei mai mari amenintari la adresa securitatii sale de la caderea Cortinei de fier", a spus Preda.

El s-a pronuntat pentru o reevaluare a relatiilor cu Rusia in conditiile in care actiunile Moscovei au devenit o amenintare clara la adresa Uniunii Europene. Pentru aceasta trebuie insa sa realizam un lucru foarte simplu: Rusia, prin politica ei expansionista, este cea mai grava amenintare la adresa Uniunii Europene. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro