Preasfintitul care nu vrea nici in ruptul capului sa ierte si sa faca pace cu credinciosii. IPS Ciprian a gasit metoda perfecta sa-i umileasca pe "razvratiti"

Preasfintitul care nu vrea nici in ruptul capului sa ierte si sa faca pace cu credinciosii. IPS Ciprian a gasit metoda perfecta sa-i umileasca pe

Andrei din Focsani, care au fost pedepsiti de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei prin oprirea de la Sfanta Impartasanie, au gandit in luna august ca este bine sa-si ceara scuze fata de IPS Ciprian, printr-o cerere de iertare, pe care au inaintat-o la Buzau. Arhipiscopia spune ca cei canonisiti au libertatea de a participa la slujbele de liturghie, in orice biserica din tara asta si ca oamenii sunt liberi sa-si aleaga duhovnicul, dar ca "nici un preot canonic nu va poate impartasi cu Sfantul Trup si Sfantul Sange al Domnului, pana in momentul cand veti fi obtinut dezlegare pentru aceasta din partea ierarhului care v-a oprit', spun reprezentantii Arhipiescopiei Buzaului si Vrancei.

acum 73 luni (7 Dec 2015)

Andrei din Focsani, care au fost pedepsiti de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei prin oprirea de la Sfanta Impartasanie, au gandit in luna august ca este bine sa-si ceara scuze fata de IPS Ciprian, printr-o cerere de iertare, pe care au inaintat-o la Buzau.

La sfarsitul lunii noiembrie cei sapte pedepsiti, in speta Panaite Costica, Toader Negoita, Vasile Vintila, Lucia Vintila, Moise Bara, Gheorghita Vasai si Emilia Oancea fost instiintati oficial, de catre mai marii bisericii de la Buzau, ca daca vor iertare trebuie sa o mai ceara odata.

"Pentru a primi aceasta dezlegare, care inseamna ridicarea sanctiunii bisericesti a canonisirii, este necesar sa faceti dovada unei pocainte sincere si de durata, asa cum vi s-a recomandat de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Precizam ca cererea de iertare pe care ati trimis-o in data de 13 august 2015 nu putea fi luata in consideratie, de vreme ce Dvs, prin plangerea formulata la instantele civile, impotriva ierarhului si a Permanentei Consiliului Eparhial, creaserati deja o stare de beligeranta. Este lipsit de logica si de onestitate ca, in timp ce ai declarat razboi cuiva, sa-l batjocoresti si cu mimarea unei tratative de pace", arata in adresa catre cei sapte "canonisiti" preotul Alin Leontin Balica, consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Buzaului.

De altfel, justitia a decis ca nu este de competenta sa sa judece acest conflict, intrucat Constitutia recunoste instantele bisericesti.

In adresa se mai arata ca pedepsitii continua sa se victimizeze, dezinformand oamenii si ca de fapt sanctiunea bisericeasca nu este asa de grava. Arhipiscopia spune ca cei canonisiti au libertatea de a participa la slujbele de liturghie, in orice biserica din tara asta si ca oamenii sunt liberi sa-si aleaga duhovnicul, dar ca "nici un preot canonic nu va poate impartasi cu Sfantul Trup si Sfantul Sange al Domnului, pana in momentul cand veti fi obtinut dezlegare pentru aceasta din part... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro