Preambul pentru Mondial. Incepe Cupa Confederatiilor. Afla totul despre cele opt echipe participante

Preambul pentru Mondial. Incepe Cupa Confederatiilor. Afla totul despre cele opt echipe participante

Pe langa veterani ca Igor Akinfeev (31 de ani, 98 de selectii) de la TSKA Moscova, si Iuri Jirkov (34 de ani, 75 de selectii / 2 goluri), de la Zenit Sankt-Petersburg, si-au facut loc si cativa tineri de perspectiva, precum Alexei Miranciuk (22 de ani, 9 selectii / 2 goluri), de la Lokomotiv Moscova, respectiv Aleksandr Golovin (21 de ani, 12 selectii / 2 goluri), de la TSKA Moscova. Echipa antrenata de Fernando Santos (63 de ani), se bazeaza in principal pe geniul lui Cristiano Ronaldo (32 de ani, 139 de selectii / 73 de goluri, Real Madrid), iar din lot nu lipsesc nici ceilalti veterani care au scris istorie in tricoul lusitanilor, Nani (31 de ani, 108 de selectii / 23 de goluri, Valencia), Ricardo Quaresma (34 de ani, 65 de selectii / 8 goluri, Besiktas) sau Bruno Alves (36 de ani, 90 de selectii / 11 goluri, Glasgow Rangers).

acum 46 luni (17 Jun 2017)

Cupa Confederatiilor, o competitie nascuta in Arabia Saudita, in 1992, sub numele de King Fahd Cup (Cupa Campionilor Intercontinentali), in care tara gazda intalnea o castigatoare continentala, s-a reprofilat si a crescut in importanta de-a lungul timpului. Si a devenit un fel de repetitie, din toate punctele de vedere, pentru Cupa Mondiala.

In afara de campioana mondiala si tara gazda, sunt prezente cele sase "regine" ale confederatiilor FIFA: campioana Europei, campioana Asiei, campioana Africii, campioana Americii de Nord, Centrale si din zona Caraibelor, campioana Americii de Sud si cea a Oceaniei.

In Grupa A, echipa gazda, Rusia, formatie antrenata de fostul portar Stanislav Cercesov, in varsta de 54 de ani, are in lot doar fotbalisti din campionatul intern. Pe langa veterani ca Igor Akinfeev (31 de ani, 98 de selectii) de la TSKA Moscova, si Iuri Jirkov (34 de ani, 75 de selectii / 2 goluri), de la Zenit Sankt-Petersburg, si-au facut loc si cativa tineri de perspectiva, precum Alexei Miranciuk (22 de ani, 9 selectii / 2 goluri), de la Lokomotiv Moscova, respectiv Aleksandr Golovin (21 de ani, 12 selectii / 2 goluri), de la TSKA Moscova. Echipa antrenata de Fernando Santos (63 de ani), se bazeaza in principal pe geniul lui Cristiano Ronaldo (32 de ani, 139 de selectii / 73 de goluri, Real Madrid), iar din lot nu lipsesc nici ceilalti veterani care au scris istorie in tricoul lusitanilor, Nani (31 de ani, 108 de selectii / 23 de goluri, Valencia), Ricardo Quaresma (34 de ani, 65 de selectii / 8 goluri, Besiktas) sau Bruno Alves (36 de ani, 90 de selectii / 11 goluri, Glasgow Rangers). Echipa antrenata de englezul Anthony Hudson (36 de ani) se bazeaza pe experienta celor cativa fotbalisti care evolueaza in Albion, precum Chris Wood (26 de ani, 47 de selectii / 19 goluri, Leeds United) sau Tommy Smith (27 de ani, 31 de selectii / 2 goluri, Ipswich Town). Formatia antrenata de columbianul Juan Carlos Osorio ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro