Preamaritul San. O poveste distopica

Preamaritul San. O poveste distopica

Dar circulau si povesti despre o miscare secreta, cel putin asa se zvonea, o grupare care cerceta cum a inceput totul si poate asa, afland cum a inceput, sa gaseasca punctele vulnerabile ale planului malefic si sa se organizeze o miscare de guerilla care sa anihileze Dictatura Preamaritului San. Erau si sfaturi cum sa exersezi zambetul fericit cand te aflai in piata centrala unde era expus uriasul Preamarit San, cum sa afisezi zambetul fericit inca inainte de a ajunge in piata, cum sa nu uiti ca militia Preamaritului San poate aparea de unde nici nu te astepti, pe orice straduta, in orice cladire, in orice supermarket. Cum atata lume locuia deja in corturi in piata centrala se ridica asa un miros de statut, de transpiratie, de piele nespalata, de loc ocupat intesat de lume.

acum 83 luni (7 Aug 2017)

Dar circulau si povesti despre o miscare secreta, cel putin asa se zvonea, o grupare care cerceta cum a inceput totul si poate asa, afland cum a inceput, sa gaseasca punctele vulnerabile ale planului malefic si sa se organizeze o miscare de guerilla care sa anihileze Dictatura Preamaritului San. Se pierdea oricum in timp, putini isi aduceau aminte, ca, da, existasera lungi perioade de timp in care sanul era considerat/privit drept ceva vulgar, supraexpus pe internet, televiziuni, reviste, uriase panouri publicitare. Dar nu se mai stia cum s-a ajuns de la destrabalarea vizuala la dictatura Preamaritului San. Cum s-a ajuns la dictatura asexuata a Preamaritului San nu se stia. Erau ridicati de pe strada cei care indrazneau sa asculte si sa dea mai departe informatii despre Preamaritul San, despre inchisori, despre torturi. Circulau, e drept ca foarte restrans, niste brosuri care incercau sa puna cap la cap istoria acestei dictaturi cu care se trezisera oamenii. Erau si sfaturi cum sa exersezi zambetul fericit cand te aflai in piata centrala unde era expus uriasul Preamarit San, cum sa afisezi zambetul fericit inca inainte de a ajunge in piata, cum sa nu uiti ca militia Preamaritului San poate aparea de unde nici nu te astepti, pe orice straduta, in orice cladire, in orice supermarket. Practic, oricine se putea trezi ca putea fi ridicat din propria bucatarie, din fata farfuriei, din pat, zi, noapte, de catre militia vigilenta a Preamaritului San, iar cel care facea denuntul putea fi chiar din familie. Orasul fu cuprins de o adevarata euforie a denunturilor. Erau atat de multe denunturi incat militia Preamaritului San nu mai facea fata.

De altfel, se petrecea si un fenomen straniu, infricosator chiar. Se inchinau Preamaritului San. Femei si barbati isi scoteau sanii, in fata Preamaritului San, si ii alaptau cu forta pe cei adusi de militeni in piata centrala. Era forma suprema de adulare a Preamaritului San, era declaratia de abandon total. Era un soi de exta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro