Prapad in padurile judetului Galati. Sute de hoti dau navala cu topoarele si drujbele si rad din radacina tot ce prind

Prapad in padurile judetului Galati. Sute de hoti dau navala cu topoarele si drujbele si rad din radacina tot ce prind

Cu toate ca nu se numara printre judetele cu mari suprafete impadurite, judetul Galati se confrunta totusi cu probleme deosebite legate de taierile ilegale de arbori si de furturile de material lemnos. Intrucat la solicitarea politistilor conducatorul auto nu a putut prezenta avizul de insotire ori documentele comunitare echivalente acestora privind circulatia materialelor lemnoase, barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5000 lei, fiind dispuse si masuri complementare : confiscarea a 2,897 mc material lemnos esenta salcam, ce a fost predat in custodie reprezentantului Ocolului Silvic Galati, cat si confiscarea autoutilitarei ce a fost sigilata si urmeaza a fi depusa la camera de corpuri delicte a I.P.J Galati.

acum 72 luni (13 Dec 2016)

Cu toate ca nu se numara printre judetele cu mari suprafete impadurite, judetul Galati se confrunta totusi cu probleme deosebite legate de taierile ilegale de arbori si de furturile de material lemnos.

In cursul anului 2016, la posturile de politie din comunele galatene au fost depuse peste 2.000 se sesizari legate de distrugerea sau de furtul de arbori, in majoritatea dintre acestea faptuitorii nefiind descoperiti.

Chiar si asa, cu numeroase anchete ramase cu autor necunoscut, zilnic sunt prinsi in flagrant macar trei-patru hoti de copaci, cei mai multi dintre acestia fiind indivizi cu o stare materiala precara, care declara ca fura pentru a nu muri de frig. Politistii au intocmit faptuitorilor dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere ilegala si furt de material lemnos.

Alti doi hoti, in varsta de 17 si 23 de ani, au fost capturati pe raza comunei Poiana, dupa ce au taiat ilegal si sustras 27 arbori, esenta salcam. Politistii le-au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere ilegala si furt de material lemnos. Membrii acestor grupari au masini de transport si fie fura chiar ei copacii, fie il cumpara la un pret modic de la satenii care l-au furat. Proprietarii de paduri spun ca multe dintre aceste retele ar beneficia de complicitatea oamenilor legii, desi uneori mai pica si cate un astfel de transport in plasa.

Spre exemplu, un astfel de transport a fost interceptat pe raza comunei Rediu, tot pe 11 decembrie, cand politistii au depistat in padurea situata in satul Plevna o autoutilitara ce transporta cantitatea de 2,879 metri cubi material lemnos, esenta salcam.

Intrucat la solicitarea politistilor conducatorul auto nu a putut prezenta avizul de insotire ori documentele comunitare echivalente acestora privind circulatia materialelor lemnoase, barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in val... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro