Pranzul Hollande-Rouhani, anulat pentru ca Palatul Elysee a refuzat sa scoata vinul din meniu si sa ofere doar mancare halal

Pranzul Hollande-Rouhani, anulat pentru ca Palatul Elysee a refuzat sa scoata vinul din meniu si sa ofere doar mancare halal

Autoritatile au decis sa acopere cu bucati de panza alba statuile nud care se aflau pe trauseul presedintelui iranian, astfel incat acesta sa nu se simta jignit de nuditatea operelor de arta. Dupa mai bine de 20 de ani de sanctiuni internationale, Teheranul cauta acum sa incheie contracte pentru o gama larga de produse si servicii.

acum 86 luni (29 Jan 2016)

Vizita lui Hassan Rpuhani a reprezentat prima vizita oficiala a unui presedinte iranian in Franta dupa mai bine de 17 ani. Pe langa intrevederea de la Palatul Elysee, sediul presedintiei franceze, Rouhani si Hollande ar fi trebuit sa ia impreuna si un pranz.

Delegatia de la Teheran ar fi insistat, la instructiunile presedintelui, ca la acest pranz meniul sa fie halal, adica toate ingredientele folosite la prepararea mancarii sa respecte normele islamului. In plus, cum alcoolul este strict interzis pentru musulmani, echipa lui Rouhani s-a opus ca pe masa la care urmau sa stea cei doi presedinti sa se afle orice bautura alcoolica.

De cealalta parte, gazdele au vrut sa ofere un meniu specific bucatariei franceze, care nu era halal, iar in gama de bauturi disponibile sa se regaseasca si vin.

Informatia nu a fost confirmata de niciuna dintre cele doua echipe si vine in contextul in care decizia Guvernului de la Roma de a adopta cateva masuri extreme pentru a face pe plac delegatiei italiene au starnit deopotriva amuzamentul si furia italienilor. Autoritatile au decis sa acopere cu bucati de panza alba statuile nud care se aflau pe trauseul presedintelui iranian, astfel incat acesta sa nu se simta jignit de nuditatea operelor de arta.

Totodata, la dineul oficial dat in onoarea oaspetelui nu s-au oferit bauturi alcoolice, insa echipa premierului Matteo Renzi a explicat ca protocolul italian de stat prevede acest gest pentru toate delegatiile oficiale ale caror membri sunt musulmani. Dupa mai bine de 20 de ani de sanctiuni internationale, Teheranul cauta acum sa incheie contracte pentru o gama larga de produse si servicii. Rouhani a anuntat ca intentioneaza sa cumpere 118 avioane produse de francezii de la Airbus. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro