Prajitura delicioasa cu mac, bezea si crema de vanilie

Prajitura delicioasa cu mac, bezea si crema de vanilie

Ingrediente foc mac: 6 albusuri 6 linguri zahar 10 linguri mac 4 linguri faina Foaie bezea : 3 albusuri 3 linguri zahar 3 linguri faina 2 linguri ulei Crema : 7 galbenusuri 6 linguri zahar 500 mililitri lapte 1 plic budinca de vanilie (40 grame) 250 grame unt (80%) Decor : 50 grame ciocolata alba Mod de preparare : Foia cu mac: impartim cantitatile in doua.

acum 92 luni (12 Feb 2017)

Daca doriti sa faceti o surpriza dulce familiei, incercati prajitura delicioasa cu mac, bezea si crema de vanilie.

Ingrediente foc mac:

6 albusuri

6 linguri zahar

10 linguri mac

4 linguri faina

Foaie bezea :

3 albusuri

3 linguri zahar

3 linguri faina

2 linguri ulei

Crema :

7 galbenusuri

6 linguri zahar

500 mililitri lapte

1 plic budinca de vanilie (40 grame)

250 grame unt (80%)

Decor :

50 grame ciocolata alba

Mod de preparare :

Foia cu mac: impartim cantitatile in doua. Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi macul si faina.

Foaia de bezea: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa. Punem cele doua linguri de ulei, amestecam cu o lingura de cateva ori, apoi adaugam faina cernuta.

Crema:

Intr-o cratita cu fund dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca, apoi laptele.

Asamblare: Punem o foaie cu mac, adaugam o treime din crema, faie bezea, o treime crema, foaie maic si inca o data crema, iar deasupra nuca de cocos sau radem ciocolata.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro