Prajitura delicioasa cu mac, bezea si crema de vanilie
Ingrediente foc mac: 6 albusuri 6 linguri zahar 10 linguri mac 4 linguri faina Foaie bezea : 3 albusuri 3 linguri zahar 3 linguri faina 2 linguri ulei Crema : 7 galbenusuri 6 linguri zahar 500 mililitri lapte 1 plic budinca de vanilie (40 grame) 250 grame unt (80%) Decor : 50 grame ciocolata alba Mod de preparare : Foia cu mac: impartim cantitatile in doua.
Daca doriti sa faceti o surpriza dulce familiei, incercati prajitura delicioasa cu mac, bezea si crema de vanilie.
Ingrediente foc mac:
6 albusuri
6 linguri zahar
10 linguri mac
4 linguri faina
Foaie bezea :
3 albusuri
3 linguri zahar
3 linguri faina
2 linguri ulei
Crema :
7 galbenusuri
6 linguri zahar
500 mililitri lapte
1 plic budinca de vanilie (40 grame)
250 grame unt (80%)
Decor :
50 grame ciocolata alba
Mod de preparare :
Foia cu mac: impartim cantitatile in doua. Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi macul si faina.
Foaia de bezea: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa. Punem cele doua linguri de ulei, amestecam cu o lingura de cateva ori, apoi adaugam faina cernuta.
Crema:
Intr-o cratita cu fund dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca, apoi laptele.
Asamblare: Punem o foaie cu mac, adaugam o treime din crema, faie bezea, o treime crema, foaie maic si inca o data crema, iar deasupra nuca de cocos sau radem ciocolata.
Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro