Prajitura de post cu dovleac: cum se face dulcele delicios, permis in Postul Pastelui

Prajitura de post cu dovleac: cum se face dulcele delicios, permis in Postul Pastelui

Prajitura de post cu dovleac, lamaie si scortisoara Ingrediente: un dovleac micut (circa un kilogram) o cana de ulei (250 ml) o cana de apa (250 ml) 1/2 cana zahar (200 gr) faina cat cuprinde (aproximativ 700 de grame) un plic praf de copt (10 gr) o lingurita coaja de lamaie rasa (optional) o lingura scortisoara Mod de preparare: Pentru preparaea cremei prajiturii, se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoare (o alternativa ar fi sa fie copt si apoi pasat ca un piure de cartofi).

acum 97 luni (15 Apr 2016)

Prajitura de post cu dovleac

Ingrediente: 2 cani de dovleac dat prin razatoare 2 cani zahar o cana si jumatate de faina 1 plic praf de copt 1/2 cana ulei

Mod de preparare:

Dovleacul se da prin razatoarea mare, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se caleste aproximativ 10 minute, pana se topeste zaharul. Se adauga restul ingredientelor, se toarna compozitia intr-o tava si se lasa 30 de minute la foc mic, in cuptor. Prajitura de post cu dovleac, lamaie si scortisoara

Ingrediente: un dovleac micut (circa un kilogram) o cana de ulei (250 ml) o cana de apa (250 ml) 1/2 cana zahar (200 gr) faina cat cuprinde (aproximativ 700 de grame) un plic praf de copt (10 gr) o lingurita coaja de lamaie rasa (optional) o lingura scortisoara

Mod de preparare:

Pentru preparaea cremei prajiturii, se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoare (o alternativa ar fi sa fie copt si apoi pasat ca un piure de cartofi). Dupa ce compozitia devine o pasta, se ia de pe foc si se adauga lingura de scortisoara si cea de lamaie.

Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un vas apa cu uleiul, cealalta jumatate de zahar si un praf de sare. Se amesteca pana la topirea zaharului, apoi se adauga treptat faina si praful de copt. Inainte de a introduce tava in cuptor, se asambleaza prajitura, compozitia fiind asezata la mijloc, intre cele doua foi de aluat. Se inteapa prajitura cu furculita din loc in loc si se coace timp de trei sferturi de ora, la foc mediu (175 de grade Celsius). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro