Pradatorii sentimentali de pe Facebook. Cu dragoste, o mare teapa

Pradatorii sentimentali de pe Facebook. Cu dragoste, o mare teapa

La un moment dat insa m-a sunat sa-mi spuna ca are o problema cu banii, ca are nevoie sa aiba in cont 10.000 de dolari ca sa poata face un transfer, dar are numai 7.500 si daca pot eu sa-i dau restul de bani. Militar SUA in Afganistan, contul in Ghana In timp, Elena a mai fost abordata si de alti astfel de indivizi, care pretindeau ca sunt militari americani din Afganistan, dar care de fapt foloseau poze furate de la soldati americani adevarati. Identitate furata (Anthony Hook), victima nu stie ca fotografiile sale sunt folosite de escroci Vazand ca Elena nu cedeaza, a incercat o noua varianta in care i-a spus ca baiatul lui a suferit un accident grav si ca are nevoie de bani pentru operatie. I-am analizat mai bine lista de prieteni de pe Facebook si am constatat ca sunt cateva femei din Romania, vreo sapte, nu am stat sa numar, si o persoana de sex masculin cu un nume african. "Aceasta persoana este posibil sa fie un criminal periculos care isi racoleaza victimele de pe Facebook, le duce in Africa de Sud, unde scapa de ele si nimeni nu mai stie nimic, mai ales daca femeia respectiva este indragostita si la plecarea din tara spune ca a fost ceruta de sotie.

acum 111 luni (2 Sep 2014)

In cateva clipe gaseste tinta perfecta: profilul pe un site de socializare al unei persoane singure, eventual divortata, cu varsta intre 30 si 50 de ani, cu poze frumoase. Am vazut profilul tau si am zis ca esti foarte draguta in poza si as vrea sa fim prieteni, daca nu te deranjeaza, astept vesti de la tine.

Elena ramane placut surprinsa de complimente, dar si de infatisarea barbatului care tocmai i-a devenit prieten virtual.

"La trei zile dupa ce vorbesti cu ei, iti spun ce frumoasa esti, ca s-au indragostit de tine si ca vor sa se insoare cu tine, iar dupa cateva saptamani iti cer bani. La un moment dat mi-a cerut bani pretinzand ca are un business in Ghana si are probleme cu banca", a povestit Elena, care a inceput sa banuiasca o escrocherie. Femeia spune ca nici n-ar trebui sa dureze mult pana sa devii suspicios mai ales pentru ca mesajele pe care le trimit aceste persoane nu sunt scrise intr-o engleza corecta din punct de vedere gramatical si in niciun caz nu sunt formularile folosite de vorbitorii nativi. Iubire de 2.500 de euro

"Urmatorul care m-a abordat, de data aceasta pe Facebook, parea un tip foarte elegant, in poze aparea imbracat la costum, pe la diverse conferinte. Thomas, ca traieste in New York si ca lucreaza in domeniul petrol si gaze. Dupa o saptamana deja spunea ca este indragostit lulea de mine, mi-a cerut numarul de telefon, m-a sunat sa vorbim, sa-mi spuna ce fericit este ca m-a cunoscut, ca ii aduc numai bucurie in viata. Dupa un timp, mi-a zis ca el pleaca sa semneze un contract in Malaysia, mi-a trimis acte scanate de acolo si imi spunea ca face afaceri de peste doua milioane de dolari. La un moment dat insa m-a sunat sa-mi spuna ca are o problema cu banii, ca are nevoie sa aiba in cont 10.000 de dolari ca sa poata face un transfer, dar are numai 7.500 si daca pot eu sa-i dau restul de bani.

Si tocmai pentru ca se confrunta cu astfel de probleme, Elena a inceput sa studieze cu mai multa atentie ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro