Prabusirea gimnasticii feminine romanesti, vazuta de o americanca

Prabusirea gimnasticii feminine romanesti, vazuta de o americanca

Bazandu-se pe zeci de interviuri exclusive cu profesionisti, in care sunt prezentate toate aspectele acestui sport, "De la Nadia pana azi" exploreaza schimbarile cruciale ale unuia dintre cele mai populare sporturi olimpice, survenite din 1976 si pana in 2016. Romancele, cele mai grav afectate de eliminarea notei 10 "Poate ca, mai mult decat orice alta echipa de varf, romancele fusesera cel mai grav afectate de eliminarea notei 10, pe care compatrioata lor o facuse celebra in 1976.

acum 47 luni (14 Oct 2016)

Bazandu-se pe zeci de interviuri exclusive cu profesionisti, in care sunt prezentate toate aspectele acestui sport, "De la Nadia pana azi" exploreaza schimbarile cruciale ale unuia dintre cele mai populare sporturi olimpice, survenite din 1976 si pana in 2016.

Bineinteles, un capitol intreg este dedicat decaderii abrupte a gimnasticii feminine romanesti, analiza Dvorei Meyers fiind una extrem de atent construita. Editia in limba romana a cartii, publicata in seria Victoria Books a editurii Publica, poate fi gasita incepand de astazi in librarii.

"Un spiridus adorabil, semanand cu Pikachu"

"O tara cu populatia si cresterea economica a Indiei ar putea fi foarte buna la gimnastica daca ar beneficia de finantare si daca ar avea antrenorii potriviti. In Nanning, romancele nu aveau decat o gimnasta de nadejde, Larisa Iordache. In varsta de optsprezece ani, era veterana echipei. Insa in 2014 romanca parea a-si fi revenit, acceptand rolul de lider al echipei si executand figuri dificile cu incredere si stil. In timp ce o priveam reusind proba dupa proba, mi-am amintit de citatul lui Winston Churchill, despre fortele aeriene regale care au aparat tara in timpul Bataliei Angliei: . Dar in 2015 nu aveau sa fie atat de norocoase. La acele Campionate Mondiale, care hotarau si calificarea olimpica la Rio, echipa Romaniei s-a distrus complet. Cel mai socant, nu s-a calificat la Jocurile Olimpice. La 40 de ani dupa Nadia, echipa acesteia era la pamant", a notat scriitoarea in paginile cartii.

Romancele, cele mai grav afectate de eliminarea notei 10

"Poate ca, mai mult decat orice alta echipa de varf, romancele fusesera cel mai grav afectate de eliminarea notei 10, pe care compatrioata lor o facuse celebra in 1976. Incepand din 1990, romancele au fost extrem de slabe la paralele inegale, in competitia pe echipe. De cand au fost introduse noile reguli, in 2006, si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro