Pozitia Romaniei in privinta independentei Cataloniei: "Este ilegala fragmentarea unei tari fara negociere cu statul respectiv"

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, sambata, la Adunarea Parlamentara NATO, referindu-se la situatiile din Kosovo, Catalonia si Kurdistan, ca este ilegala fragmentarea unei tari fara negociere cu statul respective, relateaza Mediafax.

acum 37 luni (7 Oct 2017)

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, sambata, la Adunarea Parlamentara NATO, referindu-se la situatiile din Kosovo, Catalonia si Kurdistan, ca este ilegala fragmentarea unei tari fara negociere cu statul respective, relateaza Mediafax. Consideram ca este ilegal sa se decida cu privire la fragmentare unei tari fara negocieri cu guvernul si cu statul care este practic singura organizare care reprezinta structurarea unei tari", a declarat Teodor Melescanu.

"Prin urmare, noi ramanem fideli acestei pozitii indiferent ce se intampla in alte parti ale Europei sau ale lumii si speram foarte mult ca ceilalti parteneri UE si din alte organizatii vor intelege ca este o pozitie de principiu, de principii, pe care o respectam daca vrem sa respectam integral prevederile Dreptului international", a mai spus seful Diplomatiei romanesti. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro