Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de "parteneriatul civil": "Familia se naste exclusiv prin casatoria dintre un barbat si o femeie"

Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de

"Consideram ca institutionalizarea unei forme alternative de familie este contrara credintei crestine si traditiei poporului roman, cu posibile consecinte grave pentru viata morala, familiala si sociala a acestuia.

acum 88 luni (5 Mar 2017)

"Consideram ca institutionalizarea unei forme alternative de familie este contrara credintei crestine si traditiei poporului roman, cu posibile consecinte grave pentru viata morala, familiala si sociala a acestuia. Din punct de vedere crestin, dar si constitutional, cu exceptia adoptiei si a inrudirii de sange, familia se naste exclusiv prin casatoria dintre un barbat si o femeie", se arata intr-un comunicat al Arhiepiscopiei Targoviste. Incercarile de redefinire a familiei naturale si traditionale, confirmata moral si legislativ de-a lungul istoriei umanitatii, par sa faca parte dintr-o agenda ideologica care discrediteaza valorile si binefacerile sociale ale familiei. Biserica Ortodoxa Romana va continua sa apere si sa promoveze valorile fundamentale ale familiei traditionale, benefice pentru prezentul si viitorul societatii romanesti", se mai arata in comunicat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro