Povestile unor orfane romance adoptate de straini, in comunism. "Ii multumesc mamei naturale pentru sansa de a trai in libertate! Ar fi un miracol sa o intalnesc"

Povestile unor orfane romance adoptate de straini, in comunism.

Sub titlul "TRAIM" (Tineri Romani Adoptati pe Intregul Mapamond), Departamentul de Asistenta Sociala al Universitatii de Vest din Timisoara, in colaborare cu Case Western Reserve University din Cleveland Ohio, a organizat o conferinta dedicata adoptiei internationale. Cu aceasta ocazie au fost prezente la Timisoara, alaturi de specialisti din domeniu si Veronique Barin (45 de ani), Laura Giraud (30 de ani) si Marion Le Roy Dagen (39 de ani). Nascute in Romania si adoptate de familii de francezi, Veronique, Laura si Marion au venit la Timisoara sa isi spuna povestea. Cu lacrimi in ochi, cele trei tinere au vorbit despre luptele interioare pe care le duc copiii adoptati in cautarea parintilor biologici si importanta unei asociatii de suport a orfanilor din Romania care au fost adoptati de straini si care isi cauta acum identitatea completa. Veronique Barin s-a nascut in 1971, la Timisoara si a fost adoptata in Franta in 1973 FOTO Denisa David Cand vorbeste de Romania si de familia ei biologica, Veronique izbucneste instantaneu in plans. Ii multumesc chiar si pentru sansa ce mi-a dat-o sa traiesc in libertate, sa pot sa evoluez intr-un univers de libertate, de dreptate si de incredere si sa traiesc intr-un mediu in care poti sa spui ceea ce gandesti. Regasirea Anei de catre fiica sa, Marion O poveste zguduitoare de viata are si Marion Le Roy Dagen (39 de ani).

acum 52 luni (14 Jun 2016)

Sub titlul "TRAIM" (Tineri Romani Adoptati pe Intregul Mapamond), Departamentul de Asistenta Sociala al Universitatii de Vest din Timisoara, in colaborare cu Case Western Reserve University din Cleveland Ohio, a organizat o conferinta dedicata adoptiei internationale. Cu aceasta ocazie au fost prezente la Timisoara, alaturi de specialisti din domeniu si Veronique Barin (45 de ani), Laura Giraud (30 de ani) si Marion Le Roy Dagen (39 de ani). Nascute in Romania si adoptate de familii de francezi, Veronique, Laura si Marion au venit la Timisoara sa isi spuna povestea. Cu lacrimi in ochi, cele trei tinere au vorbit despre luptele interioare pe care le duc copiii adoptati in cautarea parintilor biologici si importanta unei asociatii de suport a orfanilor din Romania care au fost adoptati de straini si care isi cauta acum identitatea completa.

"Romania este viata mea"

Veronique Barin s-a nascut in 1971, la Timisoara si a fost adoptata la varsta de doi ani si jumatate. Familia adoptiva, in care tatal este artist, iar mama profesor universitar la Universitatea de Medicina din Paris, a ajuns in Romania pentru adoptarea micutei Veronica printr-un student roman care invata in Franta. Au venit in Romania cu prietenul lor si m-au vazut la casa de copii in 1972. Au asteptat un an, indeplinirea tuturor formalitatilor birocratice, iar in 1973 am plecat cu parintii mei in Franta", povesteste Veronique, care a avut o copilarie frumoasa, a studiat Artele la Sorbona, iar acum este asistent manager la o mare companie de lux din Franta.

Veronique Barin s-a nascut in 1971, la Timisoara si a fost adoptata in Franta in 1973 FOTO Denisa David

Cand vorbeste de Romania si de familia ei biologica, Veronique izbucneste instantaneu in plans. Am descoperit Bucovina, Moldova, dar si Sudul Romaniei datorita unor prieteni apropiati ai parintilor mei, care traiesc la Timisoara. Sunt foarte interesanta sa redescoper ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro