Povesti dramatice istorisite de femeia care salveaza romanii prinsi in iadul din Sicilia: "Intr-un an, oamenii au cules portocale sase luni cu pistolul la tampla"

Povesti dramatice istorisite de femeia care salveaza romanii prinsi in iadul din Sicilia:

Membrii mai multor organizatii umanitare atrag atentia in ultimii ani asupra atrocitatilor comise in sudul Italiei de catre angajatorii imigrantilor din estul Europei, multi dintre acestia de nationalitate romana. Ministrul Andreea Pastirnac, trimis de Grindeanu in Catania Dupa relatarile recentei ale cotidianului The Telegraph referitoare la exploatarea romanilor din Sicilia, prim-ministrul Romaniei, Sorin Grindeanu, a dispus deplasarea de urgenta, la Catania si Ragusa, a unei delegatii guvernamentale conduse de Andreea Pastirnac, ministrul pentru romanii de pretutindeni.

acum 40 luni (16 Mar 2017)

Membrii mai multor organizatii umanitare atrag atentia in ultimii ani asupra atrocitatilor comise in sudul Italiei de catre angajatorii imigrantilor din estul Europei, multi dintre acestia de nationalitate romana.

Unul dintre voluntarii implicati activ in sustinerea romanilor abuzati este constanteanca Carmen Luminita Andrei (50 de ani), care traieste de aproape trei decenii in Italia.

Intr-o discutie cu reporterii "Adevarul", femeie dezvaluie evenimente si fapte teribile pe care le-a documentat in timpul activitatii de voluntariat. Potrivit acesteia, a aflat de cazurile mai multor romani fara loc de munca in Palermo, care-si vand copiii de 2-4 ani localnicilor, de obicei unora cu deviatii sexuale grave. Intr-un astfel de caz a aflat ca omul bisericii a cumparat tacerea unui astfel de parinte gasindu-i un loc de munca.

Violata de sicilian si drogata

Una dintre dramele in care a fost implicata s-a petrecut in familia unor romani ajunsi in Sicilia. Cei doi tineri si copilul lor, in varsta de trei ani, au locuit in casa unui sicilian, iubitul mamei tinerei. In incaierarea generala, o tigaie cu ulei incins a fost rasturnata peste fata fetitei de trei ani, care asista la scandal.

Portocale culese cu pistolul la tampla

De multe ori, Carmen Luminita Andrei a negociat cu angajatorul plata salariilor pe care trebuia sa le primeasca romanii. "Am avut cazuri cand, dupa ce romanii au muncit la negru pe plantatiile de citrice, nu erau platiti. Spre exemplu, intr-un an, la Ribera, oamenii au cules portocale timp de sase luni cu pistolul la tampla, spunandu-li-se ca vor fi platiti la sfarsitul perioadei.

Inainte de a-i reclama pe angajatorii italieni care nu-si platesc muncitorii, ea incearca sa medieze conflictul. "De multe ori, sicilianul se plange ca nu a reusit sa-si vanda portocalele, dar ajungem la un compromis si romanii primesc o parte din bani".

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro