Povestea unui partizan al "Haiducilor Muscelului"

Povestea unui partizan al

Cotenescu, sustinator al miscarii "Haiducii Muscelului", scrisa chiar de nepotul sau Autor: Radu Petrescu-Muscel La sfarsit de secol XIX, un invatator de pe Valea Doamnei, Nicolae Andreescu, scria: "Cei ce locuiesc mai pe sub paduri, fiind mai toti si vanatori, sunt foarte «curagiosi» si cutezatori, iubind mai mult ca altii libertatea si neatarnarea, cauza care poate a contribuit ca cei mai multi haiduci si revolutionari sa fie dintre acei ce s-au nascut pe sub munti".

acum 38 luni (6 Aug 2016)

Cotenescu, sustinator al miscarii "Haiducii Muscelului", scrisa chiar de nepotul sau

Autor: Radu Petrescu-Muscel

La sfarsit de secol XIX, un invatator de pe Valea Doamnei, Nicolae Andreescu, scria: "Cei ce locuiesc mai pe sub paduri, fiind mai toti si vanatori, sunt foarte «curagiosi» si cutezatori, iubind mai mult ca altii libertatea si neatarnarea, cauza care poate a contribuit ca cei mai multi haiduci si revolutionari sa fie dintre acei ce s-au nascut pe sub munti".

Era bunicul unuia din cei patru preoti executati pe 19 iulie 1959, la Jilava, impreuna cu ceilalti 12 martiri musceleni, in frunte cu fratii Toma si Petre Arnautoiu.

Martiri

Stravechiul judet Muscel trebuia si a si fost desfiintat rapid de regimul comunist datorita rezonantei, la nivel national, a celei mai longevive miscari de rezistenta armata anticomunista din Romania, "Haiducii Muscelului".

Miscarea a fost infiintata si condusa initial de un alt martir, locotenent- colonelul Gheorghe Arsenescu din Campulung, executat la 30 mai 1962, tot la Jilava. Citeste si:

+Cum s-a schimbat total VIATA TINEREI care a fugit de JOBUL la birou si face ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro