Povestea unui inginer roman: La 40 de ani, si-a schimbat viata si calatoreste pe toate continentele

Radu Vatcu, un inginer roman, a decis, la 40 de ani, sa renunte la afacerea sa, in domeniul comertului pentru instalatii electrice, si sa-si castige traiul calatorind. Asa a aparut prima agentie de turism de aventura din Romania, un business nisat, care consta in expeditii in lumea intreaga, cu grupuri restranse de oameni, care ajung cu Radu in destinatii spectaculoase ale planetei: de la cele mai inalte si celebre culmi muntoase - Mont Blanc (Franta), Mount Kenya (Africa), Aconcagua (Argentina), la trekking si aventura in Patagonia, Venezuela,Tanzania, Borneo, Antarctica, Peru, America Centrala, si multe altele. Si de nerabdare sa ajung acasa si sa-mi prelucrez singur fotografiile, pentru ca o alta pasiune a mea inca de cand eram mic este legata de fotografie.

acum 79 luni (18 Apr 2016)

Radu Vatcu, un inginer roman, a decis, la 40 de ani, sa renunte la afacerea sa, in domeniul comertului pentru instalatii electrice, si sa-si castige traiul calatorind. Asa a aparut prima agentie de turism de aventura din Romania, un business nisat, care consta in expeditii in lumea intreaga, cu grupuri restranse de oameni, care ajung cu Radu in destinatii spectaculoase ale planetei: de la cele mai inalte si celebre culmi muntoase - Mont Blanc (Franta), Mount Kenya (Africa), Aconcagua (Argentina), la trekking si aventura in Patagonia, Venezuela,Tanzania, Borneo, Antarctica, Peru, America Centrala, si multe altele.

Cum s-a nascut ideea de a infiinta o agentie de turism extrem?

Radu Vatcu: Ideea s-a nascut pornind de la pasiunea mea, alpinismul. Dar se leaga si de prima expeditie mai serioasa, o ascensiune pe care am facut-o in Muntii Elbrus din Caucaz, prin 2007. Cu riscul de a darama tot ce construisem inainte, am decis sa merg mai departe.

Iubitor de munte ma stiu de mic. Am inceput cu traseele nemarcate facute alaturi de parinti, apoi am intrat intr-un club montan, ,,Amicii Salvamont’’, acolo am deprins primele tehnici profesionale de alpinism si catarare. Cum nu m-am gandit ca voi ajunge sa fac atat de multe expeditii incat sa ma apropii de sintagma ,,colectionar de varfuri’’.

Clarifica, te rog, notiunea de turism extrem: carui segment de varsta se adreseaza acest tip de activitate turistica? Cat de importanta este pregatirea fizica si psihologica?

Genul acesta de turism pe care il practicam noi, eu il numesc, mai degraba, turism de aventura. Iar destinatiile extreme sunt acele tari unde gasesti bariere lingvistice, zone unde accesul logistic este dificil sau mijloacele de transport nu exista si trebuie gasite tot felul de artificii. Pregatirea fizica este necesara pentru programele care presupun trasee de mers pe jos, insa nu este obligatorie, deoarece noi facem mai mult decat atat. Clientii nostri sunt perso... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro