Povestea unui imigrant in SUA: "Usa Americii se deschide larg daca ai numele potrivit, culoarea pielii potrivita"

Povestea unui imigrant in SUA:

Sayu Bhojwani a venit in SUA cand avea 17 ani si, asa cum le spunea celor veniti sa o asculte la TEDxNew York in 2016, este unul dintre cei din 84 milioane de americani ce sunt imigranti sau copii de imigrati. Optimismul meu e de neclintit pentru ca stiu ca exista milioane de imigranti ca mine peste tot in jurul meu.

acum 62 luni (12 Jan 2018)

Sayu Bhojwani a venit in SUA cand avea 17 ani si, asa cum le spunea celor veniti sa o asculte la TEDxNew York in 2016, este unul dintre cei din 84 milioane de americani ce sunt imigranti sau copii de imigrati. Ea a povestit ca America nu a primit-o cu bratele deschise si ca "nici acum nu o face".

"De mica mi-am bagat nasul prin carti si am decis sa traiesc ca adult facand asta. (...) Usa pe care o credeam deschisa era de fapt doar intredeschisa - aceasta usa a Americii care se va deschide larg daca ai numele potrivit, culoarea pielii potrivita legaturile potrivite, dar ti se poate tranti in fata daca esti de religie gresita, ai statutul de imigrant sau culoarea pielii nepotrivita.

Ca sa schimbe lucrurile s-a implicat si a creat, ca antreprenor social, o organizatie pentru tinerii ca ea. Pleda pentru pentru sud-asiatici si alti imigranti, a facut lobby membrilor Congresului pe probleme politice, s-a oferit ca voluntar in exit polling in ziua alegerilor, insa nu a putut vota.

"Membrii familiei mele, tinerii cu care am lucrat, cu totii au fost agresati la scoala, la locul de munca sau in aeroport. (...) Ce am invatat in 2001 a fost ca votul mea conteaza, dar vocea si statutul meu ajuta de asemenea. Aceste trei lucruri -- voturile imigrantilor, vocile si statutul -- cred ca pot ajuta in consolidarea democratiei", sustinea ea.

De pe scena TEDxNew York, Sayu a mai afirmat ca majoritatea votantilor din America sunt albi, ca 1 din 3 votanti sunt negri, latino sau asiatici. Ea crede ca "a treia resursa neatinsa in democratia Americii e statutul adus de imigranti":

"Am luptat sa ajungem aici. (...) A fost un an electoral greu, un memento ca imigranti ca mine pot fi eliminati de capriciul unui lider. Dar am luptat sa fiu in tara asta si voi continua s-o fac zi de zi. Optimismul meu e de neclintit pentru ca stiu ca exista milioane de imigranti ca mine peste ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro