Povestea unui atlet declarat mort, dar care traieste si in zilele noastre

Povestea unui atlet declarat mort, dar care traieste si in zilele noastre

Ca un fapt divers, istoricul medical al acestuia prevedea o astfel de situatie, intrucat ambii parinti ai sai au murit din pricina atacului de cord in jurul varstei de 50 de ani, la fel cum, aparent, a facut-o si Chris LaPak, salvat, crede el, de viata sportiva pe care o are: "Ma antrenez foarte mult, cred ca subconstientul meu a crezut cu tarie ca pot sa inving situatia".

acum 98 luni (3 Feb 2015)

Potrivit propriilor declaratii, inima sa s-a oprit aproximativ 11-13 minute si totusi a reusit cumva sa reporneasca, la cei 53 de ani pe care-i are triatlonistul. Mai exact, inima lui a refuzat sa mai bata in timp ce omul se afla in apa, in jurul orei 7 dimineata, dar medicii au concluzionat ulterior ca atacul de cord se petrecuse cateva zile mai devreme, determinand batai neregulate ale organului vital, noteaza abcnews.go.com.

Teoria a fost confirmata de Chris LaPak, care a rememorat ca in timpul unei sedinte de yoga a resimtit dureri puternice in piept si a avut dificultati in a respira, dar a ignorat momentele. Ca un fapt divers, istoricul medical al acestuia prevedea o astfel de situatie, intrucat ambii parinti ai sai au murit din pricina atacului de cord in jurul varstei de 50 de ani, la fel cum, aparent, a facut-o si Chris LaPak, salvat, crede el, de viata sportiva pe care o are: "Ma antrenez foarte mult, cred ca subconstientul meu a crezut cu tarie ca pot sa inving situatia".

Statistica arata ca 359.400 de americani au suferit stop cardiac, in 2013, in afara unui spital, iar rata de supravietuire este de doar 9,5%. Mai mult, bolile de inima reprezinta principala cauza de deces in Statele Unite ale Americii. Pana acum, Chris LePak a alergat la trei maratoane si a luat startul la un triatlon, care presupunea 1,5 kilometri de inot, 40 de kilometri de ciclism si 10 kilometri de alergare.

In ciuda sanselor foarte mici de a se recupera si, chiar si asa, in cazul restabilirii, existand 95 de procente care prevesteau moartea cerebrala, Chris LePak a supravietuit, a suferit o interventie chirugicala de bypass dublu, iar acum alearga intre 16 si 19 kilometri de cateva ori pe saptamana. Mi-au dat sansa de a mai trai si de a putea sa-mi vad copiii casatoriti si de a avea nepoti". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro