Povestea unei activiste anti-viol care a postat poze pe internet dupa ce a fost violata: "Am mers cu el la dus si m-a agresat"

Amber Amour din New York, de 27 de ani, a povestit revistei Marie Claire editia din Marea Britanie ca era intr-un hostel din Cape Town, Africa de Sud, unde promova o campanie anti-viol. Ea crede insa ca nimic nu justifica un viol: nici faptul ca Shakir era beat, nici ca ea a mers cu el la dus.

acum 67 luni (7 Jan 2016)

Amber Amour din New York, de 27 de ani, a povestit revistei Marie Claire editia din Marea Britanie ca era intr-un hostel din Cape Town, Africa de Sud, unde promova o campanie anti-viol. Aici ea l-a cunoscut pe Shakir, care era atras de ea si locuia la un alt hostel, unde stateau si cateva prietene ale ei.

Activista a povestit ca dupa ce l-a sarutat pe Shakir, a vrut sa scape de el, pentru ca parea beat. Pentru ca nu se mai spalase de doua zile, fiindca fusese racita, Amber a fost de acord, mentionand ca intr-adevar dorea sa faca un dus fiebinte la hostelul lui. In plus, acolo unde era ea cazata nu exista apa calda la baie, asa ca invitatia barbatului i s-a parut o idee buna. Multi au considerat ca ea este de vina, pentru ca a mers de buna voie la dus cu barbatul respectiv. Aceste critici au revoltat-o pe Amber, care spune ca exact asta este atitudinea multor oameni, sa dea vina pe victime pentru viol.

A doua zi, activista a publicat imagini din camera de spital, unde s-a dus pentru control, povestind in detaliu procedurile ginecologice neplacute pe care a trebuit sa le indure acolo.

Amber spune ca a povestit totul in detaliu pentru a incuraja alte victime sa faca acest lucru, sa vorbeasca. Ea crede insa ca nimic nu justifica un viol: nici faptul ca Shakir era beat, nici ca ea a mers cu el la dus.

Dupa ce a fost violata, Amber s-a alaturat unor nudisti si s-a fotografiat complet goala, ca sa arate ca nuditatea nu este o scuza pentru viol. Tanara a povestit ca prima data a fost violata de 12 ani, iar la 22 a decis sa devina activista, dupa ce a fost din nou victima unei agresiuni sexuale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro