Povestea umilintei poetului din Anglia secolului 19, William McGonagall, cel mai prost poet al tuturor timpurilor

Povestea umilintei poetului din Anglia secolului 19, William McGonagall, cel mai prost poet al tuturor timpurilor

Popularitatea de care s-a bucurat a obtinut-o mai ales in baruri, puburi, teatre si chiar la circ, unde recita poezii si tinea discursuri, in majoritatea dintre acestea pledand pentru un stil de viata lipsit de bautul in exces. Pacalit ca a fost numit cavaler Odata cu mutarea, sicanarile nu au incetat, astfel ca la scurt timp, poetul primea o scrisoare de la Regele Thibaw Min din Burma, in care era informat ca a fost facut cavaler sub numele de "Topaz McGonagall, Mare Cavaler al Ordinului Sfant al Elefantului Alb, Burmah", dupa cum scrie The Guardian.

acum 80 luni (14 Sep 2017)

S-a apucat de scris la varsta de 47 sau 52, caci se pare, conform independent.co.uk, ca nu isi spusese niciodata clar data nasterii. McGonagall era tatal a sase copii si, de asemenea, un om ferm convins ca Dumnezeu i-a vorbit si i-a spus sa scrie. Publicarea de catre Dundee Weekly News a poeziei sale si lipsa simtului ironiei, i-au intarit britanicului increderea in talentul si menirea sa.

Despre McGonagall s-a spus ca era "atat de prost inzestrat incat a sustinut involuntar geniul".

Popularitatea de care s-a bucurat a obtinut-o mai ales in baruri, puburi, teatre si chiar la circ, unde recita poezii si tinea discursuri, in majoritatea dintre acestea pledand pentru un stil de viata lipsit de bautul in exces.

Pentru ca la un moment dat, intr-o carciuma, a recitat un poem in care era vorba despre relele pricinuite de acest obicei, carciumarii au aruncat in el cu mazare, dupa cum informeaza thevintagenews.com. Poet la circ

Cativa ani, McGonagall (foto: dreapta) a lucrat intr-un circ din Dundee, unde isi citea poeziile in timp ce publicul arunca in el cu diverse alimente, de la oua, la faina, cartofi si pana la paine veche.

Aceasta decizie l-a nemultumit insa pe poetul de circ care, ca replica, a scris un poem intitulat "Randuri ca protest fata de Magistratii din Dundee".

In 1890, din cauza ca ajunsese intr-un impas financiar, prietenii lui McGonagall i-au publicat o colectie de poeme, denumite "Nestemate poetice" (Poetic Gems), colectie care l-a ajutat pentru o perioada. Totusi, in 1893, revoltat de felul in care era tratat pe strazi, a scris un poem in care ameninta sa plece din oras. McGonagall a plecat chiar un an mai tarziu, la Perth, dupa ce incercarile sale de a scrie proza si texte pentru diverse afaceri locale au esuat.

Pacalit ca a fost numit cavaler

Odata cu mutarea, sicanarile nu au incetat, astfel ca la scurt timp, poetul primea o scrisoare de la Regele Thibaw Min d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro