Povestea tulburatoare a tanarului care a ramas o noapte intreaga sa protesteze in fata Guvernului: "Am vrut sa imi dovedesc ca ma pot jerfi pentru tara asta"

Povestea tulburatoare a tanarului care a ramas o noapte intreaga sa protesteze in fata Guvernului:

Asa se face ca nici nu ma pusesem bine jos si deja 4 oameni au incercat sa vada daca ma simt bine, sa imi spuna ca am sa racesc, sau poate mai rau, ca nu merita, si tot asa incercand sa ma convinga sa ma ridic. A aparut primul ceai, oameni care intrebau fara sa ezite daca am nevoie de orice, alt ceai, lacrimile unei femei care spunea ca nu poate sa ma lase acolo fara sa faca nimic, si m-a convins sa imi aduca ceva pe care sa stau, caci asfaltul nu era tocmai prietenos. Imi povesteste cum a fost si la un magazin si nu au vrut sa ii dea un carton, si s-a dus la un prieten sa o ajute (prietenul fiind chiar baiatul ce proiecta pe cladire, acela de a primit amenda). In noaptea asta am trecut de 15 la numaratoarea ceaiurilor primite, am trecut de 50 la numarul persoanelor ce s-au oprit langa mine sa imi ofere ceva din ce au ei, ceai, mancare, bucurie, grija, si am trecut de multe numarul sutelor de masini ce ma sustineau cand ma vedeau.

acum 87 luni (13 Feb 2017)

Andrei Popa a stat 12 ore in Piata Victoriei, de vineri dupa-amiaza si pana sambata dimineata la ora 08.30. Este din Iasi si povesteste ca "strigatul in multime" nu este chiar o placere pentru el, motiv pentru care a ales sa protesteze tacut, cu fata spre Guvern. Intr-o postare pe Facebook, tanarul povesteste experienta unei nopti tulburatoare, cu taximetristi si alti oameni veniti sa il sustina si sa ii aduca ceai si de mancare. "Am trecut de 15 la numaratoarea ceaiurilor primite, am trecut de 50 la numarul persoanelor ce s-au oprit langa mine sa imi ofere ceva din ce au ei, ceai, mancare, bucurie, grija, si am trecut de multe numarul sutelor de masini ce ma sustineau cand ma vedeau. Imnul si oamenii mi-au tinut de cald, imnul cantandu-l la fiecare 15-20 de minute, uneori chiar de doua ori la rand. Era ca si cum o tara intreaga era pe umerii mei, ii duceam o farama din greutati, ii duceam bucuria, mandria, dar si huiduieli. Povestea protestului relatata de Andrei Popa: "O noapte de neuitat Cred ca a inceput ca un curaj stupid ce s-a transformat mai apoi intr-un sentiment, iar mai apoi intr-un simbol al rezistentei mele. De ce am facut toate astea si ce am vrut sa dovedesc? Dupa ce am ajuns in multime, am mers tintit in fata la grilaje, acolo unde se aflau jandarmii, unde ma duc de obicei sa arunc o privire sfidatoare guvernului. M-am uitat la guvern si am spus ca in seara asta nu, in seara asta nu am sa strig nimic de niciun politician, nimic despre nimic.

Foto: Dan Udrescu Eu sunt un om introvertit, si strigatul din multime nu este placerea mea ascunsa, asa ca am adoptat un protest ce mi se potriveste mie, m-am asezat pe asfalt si am tacut. Asa se face ca nici nu ma pusesem bine jos si deja 4 oameni au incercat sa vada daca ma simt bine, sa imi spuna ca am sa racesc, sau poate mai rau, ca nu merita, si tot asa incercand sa ma convinga sa ma ridic. Erau ca niste parinti ce incercau sa aiba grija de mine, printre care si un jandarm. Oameni venind la mine si p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro