Povestea tragica a germanului intors sa traiasca in satul natal din Romania. A pierdut totul si a ajuns "mortul nimanui", uitat de rude si prieteni in morga

Povestea tragica a germanului intors sa traiasca in satul natal din Romania. A pierdut totul si a ajuns

Cu cateva saptamani inainte de a muri, Hans Joachim Nohre, un pensionar german intors de peste un deceniu in tara, pentru a trai in satul natal Romos, postase pe pagina sa de Facebook un mesaj tulburator. Conform procedurilor de lucru, biroul nostru a comunicat Inspectoratul General pentru Imigrari cu privire la decesul cetateanului german, iar cand vom primi extrasul de deces si actele de identitate (card, pasaport) ale cetateanului german, precum si datele de contact ale sotiei (adresa de e-mail) le vom transmite de indata Inspectoratului General pentru Imigrari pentru a fi transmise Ambasadei Germaniei.

acum 44 luni (16 May 2018)

Cu cateva saptamani inainte de a muri, Hans Joachim Nohre, un pensionar german intors de peste un deceniu in tara, pentru a trai in satul natal Romos, postase pe pagina sa de Facebook un mesaj tulburator.

Omul se afla in delir din cauza unei boli grave, spun specialistii, pe care o anuntase cu cateva luni mai devreme, intr-un alt mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. Tot atunci isi luase ramas bun de la prietenii pe care si-i facuse in Romania, locul unde a revenit pentru a se alatura vechii comunitati de sasi din satul de la poalele Muntilor Orastiei, care mai numara cateva familii.

Uitat de rude la morga

Destinul a fost tragic cu Hans. Aflat in stare din ce in ce mai grava, dresorul de caini de vanatoare, in curtea caruia se adunau toti cei care voiau sa invete tainele acestei meserii a murit in spital, singur, in 7 mai 2018. Trupul sau a fost adus apoi la morga din Deva si a ramas acolo pana in prezent, pentru ca niciunul dintre fostii sai apropiati nu s-a mai interesat de el.

Medicii au fost cei care au incercat sa dea de familia lui. "Biroul nostru a fost informat, la data de de 8.05.2018, de catre Sectia 2 Politie Rurala Ilia, despre decesul cetateanului german Nohre Hans Joachim Ernst Friedrich, care se afla in evidenta noastra. Conform procedurilor de lucru, biroul nostru a comunicat Inspectoratul General pentru Imigrari cu privire la decesul cetateanului german, iar cand vom primi extrasul de deces si actele de identitate (card, pasaport) ale cetateanului german, precum si datele de contact ale sotiei (adresa de e-mail) le vom transmite de indata Inspectoratului General pentru Imigrari pentru a fi transmise Ambasadei Germaniei. Nu avem date sau informatii despre membrii de familie ai decedatului sau alte persoane care il ingrijeau pe batran", se arata intr-o adresa a Biroului pentru Imigrari Hunedoara.

Soarta incerta a trupului germanului

Un m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro