Povestea tinerei din Cluj care face bijuterii ciudate si extravagante: "Sunt doar pentru persoane curajoase"

Povestea tinerei din Cluj care face bijuterii ciudate si extravagante:

Nu poarta bijuterii Colectiile ei, cate doua pe an, sunt fie foarte colorate, explozii de optimism si de energie, fie combinatii destul de puternice - alb cu auriu, degradeuri, negru si auriu, care depind de ideea colectiei si de starea ei interioara. In ce se masoara succesul Participarea in 2013 la cel mai mare targ de bijuterii din Europa, Inhorgenta de la Munchen - unde gasesti bijuterii pentru toate gusturile si din toata lumea -, i-a adus nu numai aprecieri, ci si colaborari cu patru galerii si magazine din Germania si din Austria, care i-au cumparat din bijuterii si le-au si vandut mai departe. "Era unealta absolut necesara de care aveam nevoie daca voiam sa continui, chiar daca 2.500 de euro, cat costa un astfel de cuptor, e o suma destul de mare pentru un proaspat absolvent de facultate.

acum 90 luni (17 Jul 2015)

Raluca Buzura este din Cluj-Napoca, are 30 de ani si este unul dintre putinii artisti romani tineri care reusesc sa se intretina din pasiunea lor. Sunt bijuterii pentru persoane curajoase, indraznete care nu se tem de privirea oamenilor", considera Raluca.

De altfel, clientela ei este alcatuita mai ales din alti artisti, designeri, femei arhitect, medici, corporatiste, dar si din domni care cumpara pentru sotii. Un colier fantezist realizat de Raluca Buzura costa de la 100 de euro in sus.

Nu poarta bijuterii

Colectiile ei, cate doua pe an, sunt fie foarte colorate, explozii de optimism si de energie, fie combinatii destul de puternice - alb cu auriu, degradeuri, negru si auriu, care depind de ideea colectiei si de starea ei interioara. Creeaza ce-i place, nu testeaza gustul publicului si nu porneste o colectie de la comenzi. As putea zilnic sa port cate o bijuterie, dar nu inteleg de ce nu simt nevoia sa le pun pe mine. In ce se masoara succesul

Participarea in 2013 la cel mai mare targ de bijuterii din Europa, Inhorgenta de la Munchen - unde gasesti bijuterii pentru toate gusturile si din toata lumea -, i-a adus nu numai aprecieri, ci si colaborari cu patru galerii si magazine din Germania si din Austria, care i-au cumparat din bijuterii si le-au si vandut mai departe. De fapt, a colaborat in anii trecuti si cu o galerie din Paris, care a facut o selectie a bijuteriilor, le-a expus doua-trei luni, a vandut o parte din ele.

Poate una dintre cele mai importante realizari ale artistei este ca in luna octombrie anul acesta va expune cateva piese create de ea la un targ organizat de Institutul Cultura Roman la Bruxelles.

"Toata lumea care vine la stand imi spune ca piesele cumparate de la mine au primit multe aprecieri. Pasionata de ceramica din liceu

Raluca face bijuterii de aproximativ sapte ani in Cluj-Napoca, unde ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro