Povestea superbei Lisette Verea, vedeta cabaretului bucurestean din anii '30. Cum a apus la Hollywood steaua artistei care a lansat hitul "Ionel, Ionelule"

Cantecul nemuritor care mai este fredonat si astazi a fost lansat in 1937, iar Lisette Verea, alaturi de Lulu Nicolau, un duet de succes al epocii, il interpreteaza magistral. Nascuta in Bucuresti, in 1914, Lisette, gratie talentului si vocii inconfundabile, reuseste sa intre in lumea artistica, aparand pe scenele de la "Alhambra" si Teatrul de Comedie.

acum 52 luni (6 Dec 2015)

Cantecul nemuritor care mai este fredonat si astazi a fost lansat in 1937, iar Lisette Verea, alaturi de Lulu Nicolau, un duet de succes al epocii, il interpreteaza magistral.

Nascuta in Bucuresti, in 1914, Lisette, gratie talentului si vocii inconfundabile, reuseste sa intre in lumea artistica, aparand pe scenele de la "Alhambra" si Teatrul de Comedie. Era apreciata pentru vocea speciala, dar si pentru voiciunea, frumusetea si eleganta care ii dadeau un farmec aparte. Astfel, nu i-a fost dificil sa fie remarcata si sa obtina roluri importante in filme si spectacole romanesti.

Conform cinemagia.ro, actrita a fost solicitata sa joace in "Chemarea dragostei" - 1932 si "Trenul fantoma" - 1933 - alaturi de Tony Bulandra si G. Din pacate insa, pe fondul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Lisette, care era evreica, a parasit tara si s-a mutat permanent in SUA.

Numele ei figureaza pe o lista de pasageri ai vaporului President Grant, sosit in New York pe 3 octombrie 1941. Aici insa, desi spera la o cariera cel putin la fel de spectaculoasa ca in tara, norocul nu avea sa-i surada. Accentul ei est-european a fost insa o mare piedica in evolutia artistei, iar cariera ei a apus destul de repede. Lisette a murit in 2003, in New York, iar necrologul i-a fost scris de The New York Times.

Va recomandam si:

Femeia care nu purta niciodata lenjerie intima. Diva care a innebunit barbatii cu scena de striptease din "La Dolce Vita" si care a ingenuncheat Hollywood-ul

Femeia-spion. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro