Povestea studentului exmatriculat de la Arhitectura dupa ce a depus o petitie impotriva calitatii invatamantului

Povestea studentului exmatriculat de la Arhitectura dupa ce a depus o petitie impotriva calitatii invatamantului

Un student la Arhitectura se lupta in instanta cu institutia in care a studiat patru ani dupa ce, sustine el, a fost exmatriculat pe motiv ca a depus la Ministerul Educatiei o petitie sustinuta de peste 700 de colegi, in care reclama calitatea planului de invatamant si conditiile pe care le ofera Universitatea "Ion Mincu". Ne-au dat sa facem un afis cu Anuala de Arhitectura de vreo trei ori pana acum si de fiecare data am primit note de 4 si 5, fara sa ni se explice de ce.

acum 110 luni (2 Feb 2015)

Un student la Arhitectura se lupta in instanta cu institutia in care a studiat patru ani dupa ce, sustine el, a fost exmatriculat pe motiv ca a depus la Ministerul Educatiei o petitie sustinuta de peste 700 de colegi, in care reclama calitatea planului de invatamant si conditiile pe care le ofera Universitatea "Ion Mincu".

743 de semnaturi i-au adus exmatricularea

Dragos Alecsandru a studiat arhitectura la Universitatea "Ion Mincu" timp de patru ani, insa nu a mai putut sustine examenele din sesiunea de vara, pentru a promova in ultimul an de studiu. Se intampla la trei saptamani dupa ce a depus la Ministerul Educatiei o petitie semnata de 743 de colegi, gest care "a produs un prejudiciu de imagine universitatii", dupa cum sustine conducerea institutiei.

Printre criticile aduse de studenti se numara salile neincapatoare pentru numarul mare de studenti si orarul incarcat de pana la 12 ore de studiu pe zi. De asemenea, tinerii reclama materialul didactic invechit, unele suporturi de curs care dateaza si din anii '80, dar si lipsa de transparenta in privinta notarii studentilor si comunicarea precara."

Un razboi de gherila

Lupta studentului cu practicile universitare s-a declansat la inceputul anului IV, cand a contestat in scris o nota primita la un examen. "Profesorul de atelier mi-a recomandat sa nu includ parcare auto in cadrul proiectului pe care il dezvoltam, ca apoi comisia de jurizare sa-mi reproseze chiar lipsa parcarii. Am primit o nota mica si nu mi s-a parut deloc normal, desi este o practica destul de intalnita la noi", arata fostul student.

Solicitarea de reevaluare a notei a fost refuzata, iar anul urmator studentul a intrat din nou in conflict cu reprezentantii universitatii, dupa ce a ironizat Anuala de Arhitectura, o competitie interna de proiecte. Ne-au dat sa facem un afis cu Anuala de Arhitectura de vreo trei... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro