Povestea seducatoarei Lisette Verea, vedeta cabaretului din anii '30. Artista a lansat slagarul "Ionel, Ionelule"

Povestea seducatoarei Lisette Verea, vedeta cabaretului din anii '30. Artista a lansat slagarul

Cantecul nemuritor care mai este fredonat si astazi a fost lansat in 1937, iar Lisette Verea, alaturi de Lulu Nicolau, un duet de succes al epocii, il interpreteaza magistral. S-a casatorit cu un magnat si a renuntat la actorie A jucat pe cele mai importante scene de teatru de revista din Bucuresti, la Teatrul Carabus, la Teatrul Excelsior, la Teatrul Alhambra, la Teatrul Regina Maria si la Teatrul Comedia.

acum 55 luni (13 Jun 2017)

Cantecul nemuritor care mai este fredonat si astazi a fost lansat in 1937, iar Lisette Verea, alaturi de Lulu Nicolau, un duet de succes al epocii, il interpreteaza magistral.

Nascuta in Bucuresti, in 1914, Lisette, gratie talentului si vocii inconfundabile, reuseste sa intre in lumea artistica, aparand pe scenele de la "Alhambra" si Teatrul de Comedie. Era apreciata pentru vocea speciala, dar si pentru voiciunea, frumusetea si eleganta care ii dadeau un farmec aparte. Astfel, nu i-a fost dificil sa fie remarcata si sa obtina roluri importante in filme si spectacole romanesti.

Urmarita de ghinion

Conform cinemagia.ro, actrita a fost solicitata sa joace in "Chemarea dragostei" - 1932 si "Trenul fantoma" - 1933 - alaturi de Tony Bulandra si G.

Aici insa, desi spera la o cariera cel putin la fel de spectaculoasa ca in tara, norocul nu avea sa-i surada.

A jucat si in filme

Vedeta a cabaretului romanesc din anii 1930, apreciata pentru vocea ei, Lisette a debutat in filmul "Chemarea dragostei", in regia lui Jean Mihail, din 1932. In perioada interbelica, Lisette Verea este aplaudata pe scenele Teatrului Comedia si Teatrului de Revista Constantin Tanase. Dupa exilul in America, Lisette Verea a jucat in opereta "The Merry Widow" si a fost distribuita in filmul "A Night in Casablanca", produs de Marx Brothers, in 1946.

S-a casatorit cu un magnat si a renuntat la actorie

A jucat pe cele mai importante scene de teatru de revista din Bucuresti, la Teatrul Carabus, la Teatrul Excelsior, la Teatrul Alhambra, la Teatrul Regina Maria si la Teatrul Comedia. In 1937 era una dintre cele mai apreciate actrite de cabaret, iar pe scena Teatrului Alhambra, Lisette Verea impreuna cu Lulu Nicolau a lansat un mare slagar compus de Claude Romano: "Ionel, Ionelule", cantat mai apoi si de Maria Tanase. Dupa ce a ajuns in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro