Povestea romancei care-i bate pe irlandezi la dansul lor national. A cucerit sute de trofee, desi are doar 15 ani

Povestea romancei care-i bate pe irlandezi la dansul lor national. A cucerit sute de trofee, desi are doar 15 ani

Decocamdata scoala este cel putin la acelasi nivel de importanta cu dansul, adolescenta fiind in anul III la "secondary school, high level class" (un fel de clasa a 9-a, daca echivalam cu sistemul de invatamant romanesc. Nu-i loc de altfel de dans Acum, Jessica are antrenamente de trei ori pe saptamana (marti, joi si duminica), iar despre altfel de dansuri decat cele irlandeze nici nu vrea sa auda.

acum 87 luni (15 Dec 2016)

Are doar 15 ani, traieste in Dublin si este o tanara speranta a dansului traditional irlandez. Castiga trofee peste trofee si pare a nu se mai opri din ascensiunea artistica, care-i anunta un viitor de exceptie.

La o prima impresie, ati putea crede ca vorbim despre o tanara irlandeza, care vine dintr-o veche familie de bastinasi, ce a transmis din generatie in generatie tainele "a-reel" si "light jig", ca sa enumeram doua dintre stilurile traditionale. Jessica Ropotan, vedeta generatiei ei la dans irlandez este de origine romana. Implineste 15 ani peste cateva zile

Jessica va implini 15 ani de-abia in a doua zi de Craciun a acestui an (pe 26 decembrie), dar deja este un nume al dansului irlandez.

Sunt deja sute (castiga, de cativa ani, cateva premii pe luna) si chiar daca Jessica spune ca mai poate face loc si pentru altele, este posibil ca in curand sa mai aiba nevoie de o camera.

Decocamdata scoala este cel putin la acelasi nivel de importanta cu dansul, adolescenta fiind in anul III la "secondary school, high level class" (un fel de clasa a 9-a, daca echivalam cu sistemul de invatamant romanesc. De altfel, scoala primara dureaza 6 ani in Irlanda, dupa care urmeaza alti 6 ani de "secondary school", impartiti in trei etape: junior (3 ani), intermediar (un an) si senior (2 ani).

Jesisica marturiseste ca ii place scoala la fel de mult pe cat ii place dansul. Dans, muzica si iar dans

Este usor sa vorbesti despre pasiunile Jessicai Ropotan, pentru ca ele se leaga simbiotic intre ele. "Ii place muzica, probabil de la dans i se trage", concluzioneaza mamai ei, Corina Mirabela Ropotan (care cocheteaza si ea cu lumea artistica, fiind un model de succes pentru un hairstylist roman rezident in Irlanda). Nu de alta, dar a facut primii pasi pe ritmuri irlandeze la doar cinci anisori.

"Am vazut anuntul la scoala ei pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro