Povestea reala a vikingului Ragnar. Adevarul despre personajul principal din celebrul serial TV

Povestea reala a vikingului Ragnar. Adevarul despre personajul principal din celebrul serial TV

Vikingul Ragnar, un personaj de legenda a Scandinaviei, este cunoscut astazi in toata lumea prin intermediul unei serii televizate. Europa continentala era controlata in partea de vest si de centru de Imperiul Caroligian, o mare stapanire a razboinicilor franci, condusi de Carol cel Mare. In aceea perioada teritoriul de astazi al Norvegiei, Danemarcei si Suediei era locuit de germani nordici, grupati in comunitati de fermieri si pescari, condusi de lideri si capetenii locale. Spre deosebire de cel prezent in cinematografie care pleaca de la statutul de fermier si ajunge capetenie, adevaratul Ragnar este fiu de rege si ajunge sa-i conduca pe danezi de la o varsta frageda. Controverse Sunt istorici care cred ca Ragnar a fost doar un personaj de basm al lumii scandinave preluat de cronicari din saga nordice si pus ca personaj istoric.

acum 83 luni (10 May 2016)

Vikingul Ragnar, un personaj de legenda a Scandinaviei, este cunoscut astazi in toata lumea prin intermediul unei serii televizate. El, de altfel, este personajul central, in jurul caruia graviteaza regine, regi, razboinici si care poarta lupte, iubeste sau inoveaza.

In acesta serie TV, Ragnar este prezentat ca un razboinic scandinav progresist, care descopera noi teritorii si noi metode de a naviga in ocean, fiind aruncat in toate momentele importante ale Europei secolului al X-lea. Totodata, serialul TV prezinta si modul de viata scandinav din era vikinga.

Vikingul cu pantaloni "parosi"

Conform vechilor saga, adica povestiri eroice scandinave, dar si a doua cronici importante din veacurile intunecate ale Evului Mediu, Ragnar a fost un personaj cat se poate de real. Lodbrok era o porecla si desemna un obiect vestimentar purtat de acest viking, care il scotea de altfel in evidenta. Este vorba despre o pereche de pantaloni bufanti, mitosi sau parosi, probabil din blana de oaie. Povestea lui Ragnar este cuprinsa intr-o serie de saga, precum "Saga lui Ragnar", dar si "Saga Fiilor lui Ragnar".

In acestea, Ragnar Lodbrok, probabil un norvegian, este descris ca un razboinic semi-legendar care omoara inclusiv un dragon pentru a castiga mana lui Aslaug, o printesa din neamul lui Brunhild. Aceasta saga islandeza la origine, scrisa in secolul al XIII-lea face parte dintr-un manuscris cunoscut drept Volsunga saga si-l prezinta pe Ragnar, luptand pentru iubirea mai multor femei, crescandu-si copii si in final murind de mana regelui saxon Aella din Northumbria.

Ragnar, spaima Angliei si Frantei

Dincolo de povesti, Ragnar a fost si un personaj istoric. Vikingul Ragnar a trait cel mai probabil in secolul al IX-lea, a fost norvegian sau danez la origine si probabil si-a inceput cariera ca simplu razboinic si fermier. Europa continentala era controlata in partea de vest si de centru de Imperiul Caroligian, o mare stapanire a razboinici... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro